Österrike har förbjudit slöja på förskolebarn – nu står skolbarnen på tur!

Tidigare i år beslutade Österrike om att införa burkaförbud i landet på samma sätt som Danmark och i oktober beslutade regeringen om ett slöjförbud på förskolor. Härnäst väntar låg och mellanstadieskolor med flickor i åldrarna 6-10 år och om regeringen får med sig en majoritet så kan även det klubbas igenom innan året är slut.

Heinz-Christian Strache, vice kansler, hänvisar till FN:s konvention för barns rättigheter samt menar att slöjan är något som har med sexuell mognad att göra och därför är det något som man skall hålla borta från små flickor.
-“De yngsta ska skyddas så att de inte hämmas i sin utveckling eller blir socialt exkluderade.”

För att förbudet för barn upp till tio år att bära slöja ska bli verklighet, behöver kansler Sebastian Kurz rösterna från oppositionen så den närmaste tiden blir ett viktigt test. Strache känner sig dock säker på sin sak.
-“Om SPÖ, Neos och Liste Pilz bryr sig det minsta om barns välmående, deras fria utveckling och en lyckad integration så kommer de att gå med på vårt förslag.”

Förbudet kommer inte att påverka judarnas Kippa, eftersom den inte täcker hela håret.

Det finns inga studier på hur många barn i Österrike som bär slöja, men man vet att det är väldigt många. Enbart i Wien finns det fler än 100 muslimska förskolegrupper och regeringen anser att barnen måste skyddas mot all form av religiös eller politisk påverkan.

På sikt vill man införa en lag mot slöja på alla grundskolor och detaljer om huruvida förbudet även skall gälla lärare kommer att benas ut i detalj längre fram.

Återigen ett land som använder sitt sunda förnuft och värnar om små barn! I Sverige finns det otaliga religiösa skolor och förskolor där små barn som knappt kan gå måste bära slöja och förskolepersonalen går omkring i burka och niqab – förfärligt!

I vårt sjuka land använder man istället FN:s barnkonvention som ett svepskäl för att slippa ta tag i problemen och menar att ett förbud skulle strida mot både religionsfriheten och barnkonventionen. Då får man väl se över religionsfriheten – just do it!

Jag blir lika arg varje gång jag tänker på alla dessa barn som skolas in i kvinnoförtryck och patriarkalism från barnsben, medan våra politiker som slår sig för bröstet och stoltserar med vårt fria och demokratiska land, helt sonika vänder ryggen till!

Tyvärr ser detta ut att fortsätta i minst en mandatperiod till eftersom det enbart är ett parti som kräver förändring. Fru Lööf drömmer bara om statsministerposten som hon nu har inom räckhåll – hon har inga ambitioner överhuvudtaget att hjälpa de mest utsatta i vårt samhälle och vad gäller Löfvén så har han inte brytt sig de senaste fyra åren, utan han ser bara valboskap.

Man kan sammanfatta hela sjuklöverns agerande de senaste två decennierna i en enda mening – mycket snack, men ingen verkstad! När Löfvén, Lööf, Reinfeldt, Björklund, Fridolin, Sjöstedt och till viss del Hägglund/Busch Thor blir äldre och ser tillbaka på sina liv, så kan de konstatera att de var med och öppnade gränserna samt gav islamiseringen av landet fritt spelrum!

https://kurier.at/politik/inland/kommt-kopftuchverbot-in-volksschule/400327557?fbclid=IwAR3_QlZFEoVQFqNQa6d8fQUYc9p-ZOjOjlmh670yCoDEaSSgsLTUStjgxHU

slöja.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Österrike har förbjudit slöja på förskolebarn – nu står skolbarnen på tur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s