Det här är riktig rasism – vänsterlobbyn vet inte vad de pratar om när de pekar ut svenskar med sunt förnuft som rasister!

I Sverige är det kutym att stämplas som rasist, nazist, fascist och islamofob av etablissemanget så fort man vågar kritisera den oansvariga migrations- och integrationspolitiken som präglat landet de senaste decennierna och nu genererar stora problem för samhället från norr till söder.

Men som i så många andra fall där vänsterlobbyn inte har belägg för sina påståenden, så är även detta en kunskapslucka i deras dunkla sinnen. Att ifrågasätta samhällsproblemen borde istället premieras istället för att slås ned med buller och bång, för genom att ifrågasätta kan man nämligen också börja diskutera problemen och hitta lösningar. Det framstår dock mest som att man saknar belägg för sin sak när man hela tiden dödar debatten genom att dra rasistkortet.

I Tunisien lever mörkhyade människor med rasismen närvarande varje dag och jämställdheten är obefintlig.

Mörkhyade tunisier, inklusive de som härstammar från slavar, utgör en minoritet som är knappt synbar i det nordafrikanska landet. Slaveri förbjöds i Tunisien år 1846 och den 9 oktober i år klubbade landets parlament igenom en ny lag som innebär att brukandet av rasistiska ord såväl som uppvigling till hat och diskriminering numera är straffbart samt kan ge tre år i fängelse och böter på 5.000 EUR.

Rasismen är dock djupt förankrad i tunisiernas sinnen och några juridiska termer på ett papper betyder inte så mycket i verkligheten – det är nu det verkliga arbetet börjar med att implementera lagen.

Ordet ”slav” existerar fortfarande och mörkhyade tunisier får till exempel inte begravas på vanliga kyrkogårdar som är reserverade för människor med ljus hud, utan är hänvisade till separata områden som ingen sköter om.

En kvinna som intervjuas känner djup sorg över att ordet slav fortfarande används samt att vara ”utstött” från samhället. Hennes mor är begravd på en begravningsplats för svarta som ligger väldigt nära moskén och bara tanken på att imamerna predikar om jämlikhet och respekt känns som ett slag i ansiktet.

I staden Medenine och i byn Gosba är en majoritet av invånarna mörkhyade och många av dem klagar på rasism.
27-årige Mohamed anser att byn är extremt marginaliserad enbart på grund av invånarnas hudfärg.
-”Vi har inga caféer, inga kulturella byggnader, inga riktiga hus – vi har absolut ingenting, förutom förakt. Det är inte den nya lagen som kommer att skydda den här regionen, utan det kräver investeringar – man måste satsa på de som bor här, som anses som andra klassens tunisier.”

Här är det även förbjudet för mörkhyade att gifta sig med vita tunisier. Ali Koudi, en 61-årig affärsinnehavare sammanfattar det i en mening:
-”Du kan vara den snyggaste och rikaste mannen, men du kommer ändå alltid att vara svart och de kommer aldrig acceptera att du gifter dig med en vit kvinna.”

Tyvärr är detta inget unikt för Tunisien, utan det finns rasism över hela världen – dock är det inte särskilt vanligt i Sverige, även om alltför många tycks tro det!

https://english.alarabiya.net/en/features/2018/11/16/-WATCH-Black-Tunisians-enjoy-historic-law-but-still-push-for-equality.html

ras

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s