Skådespelet är över för idag – imorgon tar man nya tag och frågan är om Kristersson kommer att avgå!

Allt gick enligt plan och Ulf Kristersson röstades ned i statsministeromröstningen i riksdagen för en stund sedan. Alla riksdagsledamöter var för en gångs skull närvarande, vilket tydligen är ovanligt och samtliga röstade enligt partilinjen.

Detta tyder på att den här så kallade låsningen blir svår att dyrka upp!

Talmannen meddelade nu att det är första gången i historien som riksdagen röstar ned Talmannens förslag till statsministerkandidat. Han informerade vidare om att han imorgon skall träffa partiledarna på nytt för att sondera terrängen och därefter kommer han att meddela nästa steg vid en presskonferens under morgondagen. Det blir antingen en ny sonderingsperson som utses eller en ny omröstning om statsministerkandidat som kommer att utannonseras.

En journalist ställde frågan om det inte vore naturligt att utse Annie Lööf till ny sonderingsperson – samma sak som även Jan Björklund deklarerade. Varför då? Hur kan det vara naturligt att en person med knappt åtta procents stöd får detta uppdrag? Det borde i sådant fall vara lika naturligt att ge uppdraget till Miljöpartiet!

Ni som väntar på ett extraval kan få vänta ett bra tag – Talmannen deklarerade nämligen att han nu förbrukat en av sina fyra chanser att få fram en ny statsminister, innan det automatiskt utlyses nyval.

Att det här skall sys ihop innan FN-avtalet skrivs under om mindre än fyra veckor samt innan den nya budgeten måste godkännas är en utopi! Inte ens att be till högre makter kommer att hjälpa oss nu.

Nu återstår att se om Ulf Kristersson har kurage nog att stanna kvar och slåss för sitt parti, eller om han tänker avgå.

20181114_102134.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Skådespelet är över för idag – imorgon tar man nya tag och frågan är om Kristersson kommer att avgå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s