Tre ämnen går på repeat – kan vi vända blad nu tack!

Just nu är det tre saker som jag är väldigt trött på att läsa om och som rapas upp gång på gång som en trasig skiva på repeat:

*Jordan B Peterson
*Sverigedemokraternas kopplingar till nazism
*Huruvida man bör eller inte bör rösta på Ulf Kristersson som statsminister

Dessa tre ämnen kombinerat med dagens skörd av skottlossningar mals om och om igen tills man nästan får en kräkreflex!

Ja, Jordan B Peterson är en mansgris enligt vissa och ett fenomen enligt andra – varför måste Sveriges utrikesminister lägga sig i och när kan vi lämna diskussionen därhän och vända blad?

Nej, SD är inga nazister och bara för att Kristallnatten nyligen passerat så ger det inte media rätt att på daglig basis publicera ledare och insändare i diverse tidningar som insinuerar kopplingar till både NMR, såväl som de riktiga nazisterna på 1930-talet samt gärna slänga in fasorna i koncentrationslägren för att spä på människors misstro mot partiet. Ja, Björn Söder gjorde ett spektakulärt uttalande om judar och samer, men han har fått rätt i efterhand av experter såväl som samerna själva. NMR och SD är helt skilda partier och bör inte nämnas i samma mening, men det återkommer ändå både i media och i insändare från privatpersoner. Det är inte undra på att en majoritet av befolkningen baserar hela sin bild av partiet enbart på rykten och felaktig information. Jag undrar hur många som egentligen har läst igenom partiprogrammet?

Imorgon är dagen D för Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och som jag påtalat flera gånger vid det här laget så är jag rätt så övertygad om att han kommer att röstas ned som statsminister, eftersom landsförrädare Lööf och Björklund redan markerat sitt ställningstagande. I varje stor dagstidning har vi kunnat läsa om hur de olika partierna uppmanar sina ”bröder och systrar” att inte rösta för en SD-stödd regering – det är ett bättre alternativ med Vänsterpartiet som stöd förstår väl vilken borgarbracka som helst! Idag fick vi höra ett sista ord från det andra laget när Svantesson i en debattartikel i Aftonbladet uppmanar kappvändarna i C och L att ta sina förnuft till fånga om de vill få igenom sin egen politik, vilket de aldrig kommer att få i Vänsterblocket. Problemet är bara att de saknar allt vad sunt förnuft heter, så jag tror att Svantesson talar för mycket döva öron!

Svensk media har tyvärr en förmåga att snöa in sig på vissa ämnen hela tiden och det är inte konstigt att många svenska tidningar går mot tidningsdöden. Tyvärr verkar det smitta av sig även på sociala medier där de flesta delar i princip samma sak. Tack och lov för att internet finns och kan berika oss med andra nyheter från internationell media!

skiva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s