Ännu ett EU-land säger nej till FN:s galna migrationsavtal – men i Sverige finns det inte ens på agendan trots att mindre än en månad återstår till möte, samtidigt sätter team Lööf/Björklund hela landet på spel i sin iver att boosta sina egon!

Debatten i Europa om FN:s kontroversiella migrationsavtal ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” som skall skrivas under i Marrakech om mindre än en månad rullar vidare – förutom i Sverige där debatten totalt har uteblivit tack vare att gammelmedia lägger locket på och vår riksdag är fullt upptagna av andra saker, som till exempel kasta skit på varandra och vända kappan efter vinden. Morgondagens statsministeromröstning lär för övrigt bli ett skådespel utan dess like och vi vet alla vem som har huvudrollen som ”the wicked witch from the west”!

Det är anmärkningsvärt hur två minoritetspartier som inte ens har folket i ryggen kan sätta käppar i hjulet för Sverige att få en ny regering på plats och jag undrar om Lööf och Björklund vet med vilka insatser de spelar detta höga spel. Det här kommer inte att gå omärkt förbi och jag är övertygad om att en majoritet av Liberalerna och Centerpartisterna inte vill tillhöra Vänsterblocket och när de lade sin röst i valet så var det med åtanke att regeringen skall bedriva Allianspolitik och inget annat, så det skall bli mycket intressant att se vad detta beslut kommer att betyda för partierna på sikt – både vad gäller partiledare och opinionssiffror. Gudarna skall veta att det inte vore en förlust för Sverige om båda dessa partiledare byttes ut!

Övriga länder i Europa har lite mindre lekstuga och lite mer politiker med kurage, dessutom inser man allvaret i vad FN:s migrationsavtal kommer att få för konsekvenser för vår redan problemtyngda kontinent. Diskussionerna har gått varma i flera länder och Bulgarien blir nu det sjätte EU-landet som väljer att dra sig ur FN:s kontroversiella migrationspakt.

Tidigare har Ungern, Österrike, Polen, Tjeckien och Kroatien samt Schweiz gjort klart att man säger nej och utanför Europa har även USA och Australien deklarerat att man inte kommer att skriva under avtalet.

Jag tror faktiskt inte att man kommer att hinna ha en seriös debatt här i Sverige med mindre än fyra veckor kvar till konferensen så jag befarar det värsta. Jag vet att det florerar en petition just nu där man kan skriva på en protestlista, men med tanke på att partierna ignorerat både petitionen mot afghanamnestin, såväl som petitionen mot Public Service-skatten, så är förväntningarna extremt lågt ställda och troligtvis kommer de inte att lyssna på folket den här gången heller.

Man kan undra vad det svenska folket egentligen fyller för funktion för våra politiker förutom att förse dem med nya skattepengar som de kan förbruka på fel grupper? Det är helt uppenbart att texten i vår regeringsform borde ses över eftersom den nuvarande meningen ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.” sedan länge upphört att gälla!

https://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/six-eu-countries-and-counting-back-out-from-the-global-migration-pact/

witch.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Ännu ett EU-land säger nej till FN:s galna migrationsavtal – men i Sverige finns det inte ens på agendan trots att mindre än en månad återstår till möte, samtidigt sätter team Lööf/Björklund hela landet på spel i sin iver att boosta sina egon!

  1. Allt som händer med den svåra regeringsbildningen i cirkus Rosenbad, är för att ta focus från politikernas och FN,s påskrift av migrationspakten den 10 december.
    Det sovande folkmassan skall hållas sovande i tron att är som vanligt,
    tyvärr.
    Rebloggar detta på micaelsblogspot

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s