Kan vi bli som våra grannländer eller är det redan för sent?

Det är märkligt att så fort man passerat Öresundsbron och befinner sig på dansk mark så infinner sig en trygghet som jag aldrig känner i Sverige.

Islamiseringen som man upplever i Sverige – oavsett om det är en småstad eller storstad man befinner sig i, ser man inte tillstymmelse av i Danmark och detta är något som alla som reser utanför Norden också intygar är slående. Hur sjutton har Sverige lyckats falla så lågt och hur har svenskarna lyckats med denna självtplåning av vår egen identitet?

Varken på vägen in till centrum – oavsett om man färdas med bil eller metro – eller för den delen inne i centrala Köpenhamn, ser man kvinnor och barn som vandrar omkring i tält samt döljer sitt hår och/eller ansikte och heller inga män i religiös klädsel. Inga moskéer heller för den delen och inga bilar som kör omkring med nervevade rutor och spelar arabisk musik på hög volym. Man ser några få kvinnor i hijab, men det är så få att det är knappt märkbart!

Vad beror det på att muslimer i Danmark kan leva sekulariserat utan att ställa krav på att danskarna skall anpassa sig till dem och inte vice versa?

Det stavas helt enkelt rätt signalpolitik från starka politiska ledare som värnar om sitt eget folk! Något som är en utopi i Sverige där syltryggarna tävlar om vem som är den mest inkompetenta och fega politikern som enbart strävar efter makt.

På vägen hem, förberedde jag mig för att visa passen vid den så kallade gränskontrollen och blev uppriktigt glad när jag insåg att man för en gångs skull bara hade två filer öppna för brobizz och verkade kontrollera alla bilar. Döm om min förvåning när polisen bara vinkade igenom oss! Jag ifrågasatte och fick till svar att de bara gör stickkontroller. Jovisst, det är säkert en bra metod – not! Det blir verkligen bara sämre och sämre med dessa usla kontroller och man förstår att droger och vapen flödar in i landet som aldrig förr tillsammans med illegala migranter.

Nu befinner vi oss i Malmö på en restaurang och jag skojade med barnen genom att påpeka att vi borde ha på oss skottsäker väst eftersom vi befinner oss i pang pang-staden där det rapporteras om skottlossning på daglig basis, men förhoppningsvis befinner vi oss inte på fel plats vid fel tillfälle, såvida jag inte får ett infall och gör en fältstudie i Rosengård by night!

maxresdefault

Annonser

3 reaktioner till “Kan vi bli som våra grannländer eller är det redan för sent?

  1. “Kan vi bli som våra grannländer eller är det redan för sent?” Det enkla svaret är att det är för sent. Den dysfunktionella utvecklingen är för långt gången – tyvärr.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s