Hur är det möjligt att våra makthavare förhåller sig passiva när det råder anarki i landet?

Idag vaknar man återigen till svarta rubriker om att en skottlossning ägt rum – för vilken gång i ordningen? Sverige har blivit rena High Chaparall och det händer något varje dag. Det är fullständigt klarlagt att allt för mycket resurser, både inom vården och polisen, läggs på den grova kriminaliteten som tagit över våra gator och torg, samtidigt som våra så kallade makthavare verkar lever i ett parallellt universum!

Den här gången rapporterar Aftonbladet om en man som har träffats av flera skott vid ett torg i Uppsala efter att ha skjutits av en maskerad skytt. Han befinner sig på sjukhus eftersom han är allvarligt skadad. Det hade varit intressant att veta hur mycket av vårdens resurser som dagligen läggs på dessa skottskador och knivhuggningar! Häromdagen hörde jag någon som skulle till akuten och som sedan slussades vidare till primärvården istället, där omgivningens reaktioner blev ”ja, han hade ju ingen skottskada”.

Är det så vi har börjat resonera nu? Vi konstaterar först att välfärden är helt nedmonterad på grund av ett bedrövligt styre i allt för många år, med stora resurs- och personalbrister till följd – särskilt inom vården och polisväsende. Men ändå röstar vi fram samma skräp på nytt så att de kan förgöra landet fullständig och sedan accepterar vi tyst att vi blir bortprioriterade på grund av grovt kriminella gängmedlemmar som tar upp våra vårdplatser! Vad är det för fel på svenska folket? Vi är troligen det mest lallande och menlösa folket i världen, något som våra politiker är mycket medvetna om där de styr och ställer som aldrig förr! Hur länge till skall vi låta oss att bli hunsade?

Men den största frågan av dem alla är hur sjutton det är möjligt att våra politiker kan förhålla sig passiva när det numera råder anarki i landet? Har de skygglappar på sig från det de stiger upp på morgonen, tills de återvänder till kudden på kvällen? Är det detta vi betalar dem sjukt mycket pengar för att göra varje dag? Jag hade gått i taket för länge sedan!

Expressen hade häromdagen en intressant artikel där man radade upp alla vallöften från partierna om hur man ska komma tillrätta med den eskalerande grova kriminaliteten – förslag som man nu inte kan genomföra, trots att gudarna skall veta att vi hade behövt det redan igår, eftersom vi inte har något politiskt styre och än mindre någon majoritet som skulle kunna genomföra dessa välbehövliga förändringar om de kom till makten. Istället väntar en transparent mellanmjölkspolitik som inte kommer att hjälpa landet framåt överhuvudtaget. Faktum är att vi lika gärna hade kunnat strunta i valet, eftersom vi befinner i samma sits som innan – det vill säga en oansvarig och destruktiv politik som för oss i helt fel riktning.

Tidigare har jag skrivit att vi befinner oss på gränsen till anarki, men två månader efter valet kan man konstatera att vi numera lever mitt i en anarki, där ingen bestämmer utan alla kriminella gör som de behagar.
Enligt Wikipeida kan begreppet Anarki användas i två olika meningar:
*Ett tillstånd som innebär frånvaro av härskare eller statsmakt.
*Förvirring och kaos i brist på lagar och/eller regering.

Jag kan inte tänka mig att en majoritet av svenska folket vill att deras barn och barnbarn skall leva i en anarki när de växer upp – inte ens våra makthavare borde sträva efter detta! Därför är det för mig obegripligt hur de bara tyst betraktar hur landet för varje dag faller djupare ned i avgrunden, samtidigt som de är fullt upptagna med att sätta sig själva i främsta rummet genom att greppa efter makten som desperata fånar!

Nästa vecka förväntas Ulf Kristersson gå miste om statsministertiteln och den makthungrande Annie Lööf ta över ledartröjan med hjälp av Björklund och vänsterblocket. Det första denna rödgröna slaskregering borde besluta om, är att införskaffa skyddsvästar och överfallslarm till alla medborgare eftersom man inte längre klarar av att skydda sin egen befolkning!

a.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Hur är det möjligt att våra makthavare förhåller sig passiva när det råder anarki i landet?

  1. Bra sammanfattning och säkert vad många i detta land känner! Det hade kvittat om SD så hade fått 50% i valet, man hade ändå gjort allt för att utesluta dom, i fullständig enighet att deras syn är den enda rätta!

    Gillad av 1 person

  2. ”Jag kan inte tänka mig att en majoritet av svenska folket vill att deras barn och barnbarn skall leva i en anarki när de växer upp…”
    Nej det skulle man ju kunna tro, men med tanke på utfallet vid senaste valet så är det uppenbarligen på det viset att en majoritet vill ha det just så.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s