Socialdemokraternas gruppledare i Danmark anser att Danmark bör lämna EU och Europarådet!

Henrik Sass Larsen, de danska Socialdemokraternas gruppordförande, förmedlar en intressant ståndpunkt i ett nyhetsprogram i danska TV2.
-”Det är några galna saker man skall böja sig för i godhetens namn och det är ödeläggande för mitten i dansk och internationell politik. Jag tror att en av grundorsakerna till att man ser de mer extrema partierna få grogrund, är att man har skapat sådana här institutioner och att mittenskiktet står och försvarar det hela vägen igenom. Att bryta med de internationella konventionerna är nödvändigt om Socialdemokraterna och deras förtroendevalda skall vinna tillbaka de väljare som man har mist. Anledningen till att mittenpartierna återigen börjar erövra makten runt om i Europa och USA är att man kan ge människor vissheten om att det är vi själva som bestämmer och inte alla andra utomstående – exempelvis om migrationspolitiken och vad som är rimligt samt icke rimligt i förhållande till dansk rätt. Vi har trasslat in oss i alla möjliga internationella konventioner och domstolar. Det blir vår uppgift att ta oss ur det, så att vi kan återtaga herradömet över det på nytt. Vad gäller den europeiska människorättighetsdomstolen, är den något av det mest ödeläggande som finns för mänskliga rättigheter och ligger till grund för att vi fått en fullständig urspårad debatt om invandring och rasism. Den har blandat sig i alla möjliga och omöjliga saker genom tiderna och publicerat domar och uttalanden som ligger till grund för hur man dynamiskt tolkar vad de ursprungliga lagstiftarna menade. Jag menar verkligen att den är ödeläggande.”

Även om Socialdemokraternas ordförande Mette Frederiksen inte står bakom Sass uttalanden, så gläds Dansk Folkeparti åt tanken att Danmark skulle lämna de internationella konventionerna. DF:s utrikespolitiska talesperson Sören Espersen:
-”Vi ska inte glömma att han är Socialdemokraternas gruppledare och därmed också en del av Mette Frederiksens innersta krets. Sass vet precis vad han säger och därför tolkar jag det som att det pågår en debatt inom Socialdemokraterna.”

Det rör på sig i Danmark ännu en gång, medan vi i Sverige inte ens har en statsminister och än mindre en regering på plats. Kriminella härjar fritt, radikal islam erövrar ständigt ny mark och det är tyst som i graven om FN:s migrationsavtal som snart skall skrivas under. Allt är som vanligt i Sverige med andra ord!

http://nyheder.tv2.dk/politik/2018-11-08-henrik-sass-vil-have-danmark-ud-af-internationale-konventioner

1200px-Henrik_Sass_Larsen,_pressefoto

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s