Kanada ber officiellt om ursäkt för sveket mot hundratals judar som man skickade i döden – när ska Socialdemokraterna och Centerpartiet krypa till korset?

Idag är det 80 år sedan Kristallnatten och i Tyskland har antisemitismen ökat precis som i många andra Europeiska länder – till exempel Frankrike, där det under det senaste året skett flera uppmärksammade mord som jag skrivit om, men även i Sverige fast här är det istället locket på. Svensk media försöker indoktrinera befolkningen att det är högerextremister som är det stora hotet mot judarna, men man behöver inte skrapa så länge på ytan för att inse att hotet snarare kommer från radikal islam – något som den svenska regeringen vill tala tyst om eftersom man själv är infiltrerade av Muslimska Brödraskapet.

I Kanada har premiärminister Justin Trudeau officiellt bett om ursäkt å Kanadas vägnar för att man vände ryggen mot ett skepp fullt med judiska flyktingar som flydde från nazi-Tyskland år 1939. Det tyska fartyget MS St Louis hade 907 tyska judar ombord som flydde nazisternas avrättningar och man hade också fått nej från Kuba samt USA. Passagerarna tvingades således återvända till Europa och mer än 250 personer dog senare i Förintelsen.

Trudeau menar att ursäkten kommer alldeles för sent:
-”Hitler tittade på när vi avvisade deras visum, ignorerade deras papper och vägrade ge dem tillträde. Det finns inga tveksamheter om att vår tystnad tillät nazisterna att komma på deras egen slutliga lösning på det så kallade jude-problemet. Lagstiftarna utnyttjade på den här tiden kanadensisk lag för att maskera antisemitism. Vi lät antisemitismen ta över vårt land och bli vår officiella policy. Att besitta ett sådant hat och intolerans mot flyktingarna innebar att vi delade det moraliska ansvaret för deras död. Under åren 1933 till 1945 tog Kanada endast emot 5.000 judar. Jag uppmanar alla kanadensare att stå upp mot stigmatisering och antisemitiska attityder som fortfarande existerar i vårt samhälle, i våra skolor och på våra arbetsplatser. Förintelseförnekare existerar fortfarande och diskriminering mot judar i Kanada och runt hela världen fortsätter att öka. Tyvärr försvann inte denna ondska vid andra världskrigets slut!”

Nu väntar vi bara på att Socialdemokraterna och Centerpartiet skall ta bladet från munnen och officiellt be om ursäkt för sina partiers agerande! Sverige hade egna koncentrationsläger, hjälpte aktivt nazister och grundade samt drev det Rasbiologiska Institutet. En skamfläck utan dess like, men tystnaden är kompakt och det enda man gör är att istället peka finger och svartmåla ett nytillkommet parti baserat på fantasier, som aldrig de facto ägnat sig åt nazistiska aktiviteter och verkligen inte medverkat till ett folkmord! Att detta hände ”för så länge sedan” är ingen ursäkt – se på Kanada!

Hade vi haft en mediakår med råg i ryggen så hade de pressat fram en ursäkt från Stefan Löfvén eller Margot Wallström för länge sedan! Att Socialdemokraterna i alla år fått driva pro-Palestina-politik, använt skattemedel för att sponsra terrororganisationer samt stått passiva medan judar utsätts för verbala attacker såväl som fysiska attacker mot synagogor i Sverige och låtit antisemitismen få breda ut sig tack vare att man välkomnat radikal islam, är inget annat än en skandal!

https://www.theguardian.com/world/2018/nov/07/justin-trudeau-apology-fight-antisemitism-ms-st-louis

justin

En reaktion till “Kanada ber officiellt om ursäkt för sveket mot hundratals judar som man skickade i döden – när ska Socialdemokraterna och Centerpartiet krypa till korset?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s