Spaniens nya EU- och migrantvänliga regering gör ett tvärkast – nu är det slut med öppna hjärtan-politik!

Över 10.000 migranter ankom till Spanien bara i oktober enligt International Organization for Migration (IOM), vilket är fler än någonsin tidigare.

Men den varmhjärtade kulturen som gjorde den nykrönte socialistiska premiärministern Pedro Sánchez ökänd, vilken visades upp när de 630 passagerarna på migrantfartyget ”Aquarius” ankom till Valencia i juni, där hjälparbetare, läkare och psykologer väntade i dagar i hamnen på att båten med migranter skulle anlända för att sedan registrera dem som asylsökare, är numera ett minne blott. Nu har nämligen situationen ändrats drastiskt.

På Twitter rapporterar den spanska kustbevakningen dagligen om misären och kaoset. Migranter försöker hela tiden ta sig över havet och på land letar man desperat efter boende och om gymen är fullsatta måste migranterna sova i hamnen på nätterna i livbåtar eller på polisstationernas innergårdar.

Spanien har blivit huvudmålet för migranter som vill ta sig till Europa, bland annat eftersom Italien har stängt sina hamnar. Mellan januari och mitten av oktober i år har 41.646 personer tagit sig till den spanska Medelhavskusten, vilket är tre gånger så många som förra året. Även om majoriteten av migranterna i princip vill ta sig vidare till andra länder (LÄS SVERIGE!), så uppehåller sig ändå en ansenlig grupp migranter i landet och fyller på statistiken för gruppen ”papperslösa” (sin papeles) som det redan finns över en miljon av i Spanien.

Tillåt mig dra på mungiporna! Jag minns så väl min kritik av Spaniens nya regering efter valet och jag ifrågasatte starkt hur de kunde vara fortsatt pro-EU och migrantvänliga när övriga Europa går åt andra hållet. Efter valet lovade man att ta ner taggtrådsstängslet vid gränsen och välkomna människor som en del av en mer human migrationsprocess och se hur det har gått! Nu inser man att det inte var så smart och gör en helomvändning.

Om ändå polletten kunde falla ner hos sjuklövern i Sverige så hade vi också kunnat ta några välbehövliga kliv framåt! Men inte i Sverige! Ulf Kristersson (M) säger att man ska fortsätta ta emot migranter, så räkna inte med att det blir någon större skillnad i migrationspolitiken bara för att Ulf Kristersson blir statsminister. Tyvärr måste vi falla ännu djupare ned i avgrunden och slå oss rejält innan vändningen kommer!

Sverige kommer troligen att vara sist ut i Europa med att ändra sin migrationspolitik och då kommer hela välfärden samt våra grundläggande samhällstjänster att vara helt utplånade!

https://www.welt.de/politik/ausland/article183204388/Sozialistische-Regierung-Spaniens-neue-Haerte-gegenueber-Fluechtlingen.html

spain.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s