14 miljoner människor hotas av svält i Jemen och barn dör som flugor, men ingen vågar sätta sig upp mot Saudiarabien!

Jemenkriget rasar vidare i oförminskad styrka och krigets fasor lämnar ingen oberörd. Förra gången jag skrev ett inlägg om det bortglömda kriget och den tortyr samt ond bråd död som barnen får utstå, så hade jag en bild på en svältande flicka som såg ut som ett skelett. Hon har tyvärr avlidit nu, men ersatts av nya bilder på svältande barn. När den utmärglade flickan dog nyligen, genererade det rubriker både i Sverige och utomlands men jag har fortfarande inte hört något europeiskt land – allra minst Sverige ta aktivt avstånd från Saudiarabien och uttala fördömanden! Istället verkar handelsavtalen stå i full blom och samarbetet är lika opåverkat som innan.

Nu kommer nya rapporter om katastrofen i Jemen och New York Times publicerar idag en ingående artikel där man beskriver läget.

FN:s försök till att starta fredssamtal har misslyckats kapitalt och istället har striderna accelererat. De Saudi-ledda styrkorna har lovat FN otaliga gånger att inte hålla strider där hjälpen måste fram, men de närmar sig för varje dag som går. Nu hotas 14 miljoner människor av hungersnöd – främst barn! En hel generation barn kommer att förintas, men ingen ids ingripa!

Jag upphör aldrig att förvånas över övriga världens ställningstagande i Jemenkonflikten. Bara för att det inte finns några pengar att tjäna så vänder man resolut ryggen till oavsett hur många tiotusentals civila offer som staplas på hög. Hur kan världens ledare sova på nätterna när de ser dessa benrangel som en gång var frodiga barn? Är alla dessa feta handelsavtal med Saudiarabien värda så mycket att man heller blundar för detta folkmord? Förfärligt!

boy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s