Hur kan våra politiker blunda för den nära förestående samhällskraschen?

Idag hörde jag att Region Skåne skall spara igen. Även om det inte är särskilt förvånande så måste man ändå ställa sig fråga om det överhuvudtaget är möjligt att spara mer på vården? Hur många misslyckade omorganisationer har man inte redan gjort i landstingen? Vårdpersonalen har dessutom flaggat otaliga gånger för att situationen är ohållbar i princip över hela landet!

Det som är intressant är varför man aldrig ser över sin egen organisation där det finns många miljoner att spara?! Ta till exempel Region Skåne som exempel, deras huvudkontor i Västra Hamnen i Malmö är mycket flådigt samt rymmer ett fullutrustat konferenscenter, såväl som huserar kontor till hundratals kontorsnissar – inklusive landstingsdirektören själv. Jag har aldrig tidigare genom åren hört talas om att regiondirektören får göra avkall på sin lön, eller att man skall dra in på personalstyrkan på huvudkontoret som främst består av personer som vänder papper.

Det är mäkta upprörande att man inte har några som helst problem med att förespråka att man skall bedriva en fullskalig, effektiv och högkvalitativ vård trots att man saknar både manskap och rätt resurser, samtidigt som man själv sitter i orubbat bo och håvar in sin feta månadslön!

Landstingen med alla sina tjänstemän skulle behöva stöpas om och organisationen effektiviseras samt slimmas utan att det går ut över vårdpersonalen. Sverigedemokraterna har lagt förslag på hur man skulle kunna spara miljoner genom dylika insatser utan att få gehör – istället har man röstat emot eftersom man inte vill göra avkall på sina egna förmåner samt dessutom vill partierna kunna erbjuda uppdrag till alla sina förtroendevalda.

Detta politiska mygel gör mig illamående – tänk så mycket bra och viktiga saker som alla dessa miljoner istället kunde användas till! Medicinsk utrustning är verkligen inte billigt!

Personalen flyr således som råttor på ett sjunkande skepp från vården, skolan och polisen, vilka är några av landets viktigaste samhällsfunktioner! Varför reagerar inte våra makhavare? Hur kan politikerna gå till sina jobb varje dag samtidigt som de blundar? Hur länge till kan man fortsätta att hålla detta fallande korthus i schack utan att det krackelerar fullständigt? Det är ofattbart! Jag tror aldrig jag har varit med om en värre ignorans från våra politiker och det framstår helt klart att de fullständigt struntar i den lilla människan som kallas medborgare! När går proppen undrar jag och många med mig samt har vi någon beredskapsplan eller har våra makthavare redan köpt en enkelbiljett härifrån som bara väntar på att lösas in när katastrofen är ett faktum?

Igår uttryckte någon i en kommentar till ett av mina andra inlägg en önskan om att Sverige skulle bli invaderade av något av våra grannländer och jag är böjd att hålla med. Det har nog aldrig varit lättare att ta över vårt land än nu och det kan sannerligen inte bli sämre än vi redan har det!

20181106_102406.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Hur kan våra politiker blunda för den nära förestående samhällskraschen?

 1. Landstingen borde avskaffas och ersättas av en långt mer effektiv och mindre personalintensiv organisation!
  Riksdagens 349 medlemmar skulle kunna minskas och deras löner, av oss finansierade, skulle lätt kunna minskas!
  Avskaffa kungahuset och ersättas av talmannen vid speciella tillfällen. Kungahuset består idag av olika lyxlirare som lever på bidrag s k appanage!
  Avskaffa omedelbart!!!

  Gilla

 2. Hur man än ser på detta slöseri, så kommer en ekonomisk nedgång, hur stark den blir vet vi inte! Att det då kommer bli problem med finansiering av tusentals arbetsovilliga araber är inte svårt att förstå!
  Mej veterligen finns ingen plan B för detta scenario!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s