Två kurdiska kvinnor har dömts till döden för otrohetsbrott i Iran och dessa medeltida värderingar importerar vi till Sverige på löpande band!

En iransk domstol dömde nyligen två kurdiska kvinnor till döden för otrohetsbrott, anklagade för att ha begått ”zina”, en arabisk term som betyder att man genomfört en sexuell handling som strider mot islamisk lag.

Straffen som Iran utdelar har länge kritiserats av såväl det internationella samfundet som grupper som strider för mänskliga rättigheter.

Båda kvinnorna arresterades efter anklagelser från deras makar. Irans strafflagar anser att otrohet bland både män och kvinnor är ett brott mot gud, som bestraffas med 100 piskrapp för ogifta individer. Gifta lagbrytare döms till döden genom stening.

Äktenskapsbrott måste bevisas antingen genom en upprepad bekännelse av svaranden eller vittnesbörd från fyra män eller tre män och två kvinnor. Men när det gäller moraliska brott, ger den Islamiska Republiken domaren även befogenhet att komma fram till en dom genom att använda sin egen ”kunskap” i de fall där materiella bevis saknas.

Strafflagen tillåter också en man att döda sin fru och hennes älskare om han fångar dem mitt i akten.

Dessa medeltida värderingar som vi hittar på många platser runt om i världen är fullständigt horribla, men det värsta av allt är att vi importerar detta till Sverige! Flickor samt kvinnor tvingas leva under tortyrliknande förhållanden även här i vårt land med ett ständigt närvarande förtryck samt överhängande hot mot deras liv – allt medan våra makthavare och myndigheter tittar medvetet åt ett annat håll! Skäms på er sjuklövern!

http://www.kurdistan24.net/en/news/411fc796-ab1a-4a48-8366-df886059ab04

iran

Annonser

En reaktion till “Två kurdiska kvinnor har dömts till döden för otrohetsbrott i Iran och dessa medeltida värderingar importerar vi till Sverige på löpande band!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s