Nu är det dags för PK-eliten att bekänna färg – öppna Din dörr och visa solidaritet!

Dagen till ära kör Aftonbladet med ett snyftreportage och det handlar så klart om de invandrare i Solna som fått PUT och tidigare bodde i modulbostäder, som nu, efter att etableringstiden på två år gått ut, tvingas bo i tält eftersom de inte lyckats få tag i egna bostäder. Anledningen är att kommunen behöver lägenheterna till nyanlända och kommunen har även fått klartecken för sitt agerande i Förvaltningsrätten.

Kritiken från de vräkta individerna som nu får bo i tält har inte låtit vänta på sig och förutom att det är kallt samt att man inte vågar förvara sina personliga saker i tältet på grund av stöldrisk, uttalar även en kvinna:
-” Sverige lovade att skydda oss från kriget, men det här är inte vad jag kallar skydd. Vi vill bara kunna bo här och bidra till samhället. men för att det ska kunna gå måste vi bli behandlade som människor.”

Om en månad går kontrakten ut för en ny grupp migranter som kommer att vräkas från modulhusen och tältlägret riskerar alltså att utökas med fler ”bosättare”. Rasmus Sandsten, pressansvarig på Solna stad uppger att de nyanlända som tvingas flytta ut får samma hjälp som andra hemlösa.
-”De är välkomna att ta kontakt med socialförvaltningen för att lösa den akuta situationen, sedan hjälper vi dem i sökandet efter en permanent bostad och ett jobb, om det behövs. När det gäller personer som har minderåriga barn så har staden ett större ansvar. Men därmed inte sagt att man automatiskt har rätt till ett förstahandskontrakt.”

Det här är ingen unik situation för Solna, utan ett stort antal personer runt om i Sverige befinner sig i situationer som liknar den som de tältande i Solna ställs inför. Enligt organisationen ”Ort till ort” hotas nu tiotusentals nyanlända runtom i landet av hemlöshet.

Det här kan ses som en väckarklocka gott folk! Så här går det när man tar in fler människor än man har möjlighet att husera! Att allt för många dessutom är ekonomiska migranter utan skyddsskäl gör situationen än mer patetisk.

Tänk så mycket bättre det hade varit att istället fokusera på att hjälpa människor på plats i flyktinglägren där främst kvinnor och barn lämnas kvar, såväl som i deras närområden! De hade kunnat återvända hem nu när Syriens regering gett klartecken för att landet är säkert och att de önskar få hem sitt folk igen. Dessutom hade vi i Sverige inte haft en dränerad välfärd och bostadsbrist för våra egna medborgare, för att nämna några saker som vi hade kunnat undvika och våra skattepengar hade kunnat gå till rätt saker!

Så vad ska Löfvén och Fridolin göra nu? Varför inte öppna upp sina egna hem åt migranterna? Det är vad samtliga riksdagspolitiker i sjuklövern borde göra – de har både råd och plats! Jag hoppas innerligt att Solna kommun står på sig, eftersom det här tvingar politikerna att se vad deras politik för med sig för konsekvenser!

Att migranter får bo i tält är inget unikt, utan det är väl det mest vanliga runt om i världen. Jag är tämligen övertygad om att Sverige är unikt i det fallet eftersom de ger nyanlända förstahandskontrakt och bygger nya bostäder åt specifikt denna grupp. De får väl skydd från kriget genom att komma hit till vårt land – skyddet sitter väl inte i hur bostaden ser ut? När min farmor och farfar kom hit från Ungern på 1950-talet fick de bo i ett minimalt och dragigt kyffe, men de klagade minsann inte utan var tacksamma att de fått någon form av tak över huvudet!

Den prekära frågan nu är vart alla som vill att svenskarna skall fortsätta att öppna sina hjärtan och bedriva en fortsatt generös migrationspolitik håller hus? Var är alla de gråterskor och uppviglare som ser till att stoppa utvisningar av afghaner utan skyddsskäl? Var är alla ni som röstar på Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Fi? Det är ändå en rätt stor del av befolkningen och det bor väl en hel drös med till exempel lärare och journalister- ett välkänt skrå som vurmar för öppna gränser – i Solna?

Om inte annat ligger Stockholms stad ett stenkast därifrån och där kryllar det av dessa vänstervurmare som kan öppna sin dörr! Det är inte mer än rätt att begära att de som propagerar för att våra skattepengar skall gå till migration istället för den krackelerade välfärden nu tar sitt förbannade ansvar och gör en insats!

https://www.unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/a/J18m3P/nyanlanda-kastas-ut-fran-sina-bostader–tvingas-bo-i-talt

tält

En reaktion till “Nu är det dags för PK-eliten att bekänna färg – öppna Din dörr och visa solidaritet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s