I feel it coming… högerkonservativ politik är på uppgång i Europa och snart väntar EU-valet!

Som ännu ett tecken på att högerpolitik är på frammarsch i Europa, har nu Marine Le Pen’s parti ”Rassemblement National” (RN) gått om Frankrikes president Emmanuel Macrons parti ”La République En Marche” (LREM) i en opinionsundersökning. Söndagens mätning är ett tydligt bevis på att Frankrike har ändrat riktning åt höger.

Mätningen sägs ge en vink om vad som väntar i valet till EU-parlamentet i maj nästa år och allt pekar på att det blir ett hårt slag mellan mittenanhängare, pro-EU-partier som Macrons LREM och högerpolitiska formationer som vill stoppa migration och globalisering.

Det europeiska valet kommer att gå av stapeln året efter att det antimigrationsvänliga partiet Alternative für Deutschland (AfD) kom in i Tysklands riksdag och Sverigedemokraterna gick starkt framåt i det svenska valet. I Italien tog ett nytt högerkonservativt parti makten i slutet av maj och i Ungern vann Viktor Orbán, som utmålat sig själv som en beskyddare av Europa mot muslimska migranter, åter valet och har nu påbörjat sin tredje period som premiärminister.

Intressant utveckling och att de även nämner Sverigedemokraternas framgångar visar att vi har världens ögon på oss.

EU-valet nästa år är verkligen en milstolpe och om valresultatet blir som många tror, så kan det ha mycket positiv påverkan även på vår bananmonarki! Det gäller bara att se till att få Svensson att masa sig upp ur soffan och använda sitt sunda förnuft när de går till valurnorna.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/france-polls-far-right-marine-le-pen-ahead-macron-rise-europe-en-marche-eu-elections-a8616776.html

marie

Annonser

8 reaktioner till “I feel it coming… högerkonservativ politik är på uppgång i Europa och snart väntar EU-valet!

 1. Högerpolitik är inte min grej, då de mest tänker på profit och att maximera sin egen plånbok.
  Enda anledningen för mej att rösta på ett extremt parti som AfS/SD, var ett försök att få stopp på om inällandet av folk som inte passar i ett europeiskt land!

  Gillad av 1 person

  1. SD är egentligen inte höger i grund och botten. De är mer som de gamla betongsossarna från förr, men sorteras ändå in som ett högerkonservativt parti.

   Enda räddningen från fortsatt massmigration och globalisering av kontinenten är att i EU-valet rösta på de partier som i media benämns som ”högerextrema”.

   Gilla

   1. Jimmie gjorde ett stort misstag när han i TV innan valet ställde sig på övre halvan till höger på GAL-TAN skalan så enligt Jimmie är man höger.Jag har egentligen ingenting emot höger men det är bara dumskallar som driver de nuvarande högerpartierna i Europa.Ta bara Brexit som drevs av EU-kritiker och när väl resultatet kom och befolkningen ville gå ur ja då stack ledarna och dumskallarna med svansen mellan benen eftersom man inte hade någon strategi vidare.Snacka duger ju men när det blir skarpt läge sticker man.Nätack,jag kommer aldrig att rösta på nuvarande dumskallarna och mestadels rättshaveristerna på högersidan det är jag alldeles för insiktsfull för.

    Gilla

  2. Enligt mitt synsätt är vare sig AfS eller SD extrema partier utan partier som ser realistiskt på invandringssituationen i Sverige och hur ett tidigare till största delen tryggt och fungerande samhälle fullkomligt slagits sönder p.g.a. massinvandringens negativa påverkan på alla samhällsområden.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s