Hjälp till flyktingar i närområdena är prio ett för de flesta länder – utom Sverige!

Medan Sverige inbillar sig att man är en humanitär stormakt och agerar hela världens samvete genom att hjälpa några få – främst män som är ekonomiska migranter utan egentliga skyddsskäl – här i landet samtidigt som kvinnor och barn är kvar i misären i flyktinglägren eller i konfliktområdena, gör vårt broderland Danmark helt tvärtom!

Där har man sedan två mandatperioder tillbaka en regering som i kraftfulla ordalag och ageranden sett till att strama åt migrationspolitiken rejält – dessutom är danskarna eniga om att man skall hjälpa flyktingar på plats i närområdena.

Nödhjälpsorganisationen Dansk Flygtningehjælp samlade idag in 13 miljoner DKK till den årliga landsinsamlingen, när 12.000 danskar var ute på gatorna för att samla in pengar till flyktingar i närområdena.

Pengarna går i år bland annat till flyktingar i och omkring Syrien, Jemen och Rohingya-familjer som är samlade i världens största flyktingläger i Bangladesh.

Generalsekreterare Christian Friis Bach är stolt över resultatet och menar att Danmark står samman for att hjälpa flyktingar.
-”Oavsett politisk läggning så är de flesta danskar eniga om att vi skall hjälpa flyktingar i närområdena. Det har tiotusentals danskar visat dag, vilket jag är mycket tacksam över.”

https://politiken.dk/sport/fodbold/em2012/em2012gruppeb/em2012danmark/art6819417/Danskere-indsamler-13-millioner-kroner-til-flygtningehjælp

 

fly.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s