Kvinna och döttrar brändes levande av släktingar eftersom hon inte producerade pojkar – föraktet mot flickor är enormt och horribla historier staplas på hög!

Detta är hemsk läsning och jag ville knappt skriva, men det är viktigt att upplysa om vad som försiggår runt om i världen.

Mitt hjärta blöder för alla dessa barn och kvinnor som utsätts för tortyr och ond bråd död dagligen bara för att de råkar tillhöra ett visst kön, men dessvärre ser det ut att fortsätta. Stackars människor som råkat födas på fel ställe av jordklotet!

Kvinnor som föder döttrar fortsätter att behandlas med förakt i staten Bihar i östra Indien, trots att miljarder kronor har spenderats på kampanjer för ökad medvetenhet om det täcka könet.

Tortyr av kvinnor som är havande med flickor fortsätter i oförminskad takt även i denna moderna tidsålder.

Den allmänna debatten om könsdiskriminering har återigen blossat upp efter att en kvinna brändes till döds tillsammans med sina döttrar av makens släktingar tidigare i veckan, enbart på grund av att hon misslyckats med att föda en pojke.

Den 40-åriga Pushpa Devi, var sedan 20 år tillbaka gift med Manoj Soni, i byn Siswar i Kaimur-distriktet. Under den här perioden lyckades hon bara producera två döttrar, men ingen son, vilket slutligen ledde fram till spänningar inom familjen. Hennes makes släktingar krävde en son till vilket pris som helst, så hennes make tog henne till olika läkare och sökte även hjälp hos en exorcist. Slutligen beslutade hennes man för att göra sig av med kvinnan som var inkapabel att uppfylla hans önskningar.

I onsdags natt, när alla sov, dränkte mannens släktingar kvinnan och hennes två döttrar, fem respektive åtta år gamla, med fotogen och tände sedan på. Enligt polisen skall offren ha haft munkavle. Offren bad om nåd men förövarna bara tittade på tills de dog. Bybor fick syn på röken och kände lukten av bränt kött, varpå polisen informerades.

Att döda bebisar av kvinnligt kön eller deras mor är dock inget nytt i Bihar. Bara den här veckan blev en nyfödd flicka begravd levande i Banka-distriktet av sina föräldrar, men tack vare bybor kunde barnet räddas efter sju timmar då byborna hörde skriken från graven.

En annan liknande händelse rapporterades i mars i år från Vaishali-distriktet när föräldrarna dödade deras sju månader gamla dotter genom att kasta ut henne från hustaket.

En ännu mer horribel historia rapporteras från Samastipur-distriktet, där en familj i januari i år, dödade sin sex månader gamla dotter genom att kasta henne i toalett-tanken.

Förra året injicerade en man från Bhagalpur-distriktet gift i sin dotter, eftersom han inte ville ha döttrar och en man från Nawada-distriktet skiljde sig från sin hustru eftersom hon födde en dotter.

I Gaya-distriktet blev en kvinna så frustrerad över den rutinmässiga tortyren från sin makes släktingar att hon i maj i år förgiftade sina tre döttrar, som var tre respektive åtta år, innan hon tog sitt eget liv genom att svälja gift.

Forskare menar att detta belyser de djupt rotade sociala fördomarna. I Hindu-samhällen är söner fortfarande ansedda som de naturliga arvtagarna till sina fäder och detta är anledningen till varför Hindu-familjer kräver en son.

Utbildning kan spela en viktig roll för att få till en kulturell förändring i samhället, men skolor är patetiska i dessa områden och erbjuder ingen kvalificerad utbildning med kompetenta lärare. Regeringen fokuserar mer på att förse eleverna med mat, istället för att förbättra utbildningskvaliteten.

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2018/11/04/Indian-mother-killed-with-daughters-for-failing-to-produce-male-child.html

india.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Kvinna och döttrar brändes levande av släktingar eftersom hon inte producerade pojkar – föraktet mot flickor är enormt och horribla historier staplas på hög!

  1. Så ofattbart förfärligt. Låter som en skräckfilm av värsta sorten o omöjligt att ta in att det verkligen sker i verkligheten. Är mamma till två fantastiska döttrar. Tänk om vi bott där….😭😭🙈

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s