Hårdare abortregler att vänta i Norge – i Sverige kan man inte knysta ett ord i ämnet utan att bli ”lynchad”!

Igår avvärjdes en regeringskris i Norge och det står klart att statsminister Erna Solberg sitter kvar, efter att Norges motsvarighet till Kristdemokraterna, Kristelig Folkeparti (KrF), i slutändan valde att fälla sin egen ordförande istället för landets regering.

Partiledaren Knut Arild Hareide hade satsat allt på att föra över partiet till ett center-vänsterläger och förespråkade helt oväntat att partiet skulle samarbeta med socialdemokratiska Arbeiderpartiet och Senterpartiet i den politiska mitten inför årets budgetomröstning vilket hade kunnat fälla den högerkonservativa regeringen, men vid ett extra årsmöte beslutade vågmästarpartiet att stå kvar bakom regeringen och nu avgår Hareide.

Det intressanta här är vad som fällde avgörandet – nämligen statsminister Erna Solbergs köttben om skärpta abortlagar.

Solbergs Høyre-parti hade förklarat sig berett att skärpa abortlagen i Norge efter den 12:e graviditetsveckan. Man erbjöd sig att stryka skrivningar som nu tillåter abort av den ena av två tvillingar eller ger kvinnan en subjektiv rätt till abort också senare under graviditeten om fostret har en allvarlig sjukdom.

När Sverigedemokraterna skriver i sitt partiprogram (man går alltså inte till val på detta som en kärnfråga) att man vill se över abortlagarna och sänka abortgränsen, bland annat för att undvika att det används som preventivmedel och för att lägga sig på samma nivå som övriga Europa där majoriteten av länderna har vecka 12 som grundregel, tar det hus i helvete och SD målas ut som ett kvinnofientligt parti som vill inskränka kvinnors rättigheter.

Återigen ser man stora skillnader mellan våra grannländer – både Norge och Danmark har de senaste två mandatperioderna styrts av högerkonservativa regeringar som inte har något problem med att samarbeta med deras motsvarighet till Sverigedemokraterna, man kallar en spade för en spade och man räds heller inte att diskutera frågor som i Sverige är tabu – dessutom utvisar man kriminella individer utan medborgarskap oavsett om de är omyndiga eller får repressalier i hemlandet.

Stora delar av Europa är under förändring och strävar åt ett håll, hur länge till skall Sverige vara det bakåtsträvande maskformiga bihanget som snart inget annat land vill ha att göra med?

https://www.hbl.fi/artikel/regeringskris-i-norge-avvarjd-i-sista-sekunden/?fbclid=IwAR2WgN7PS9NRrYMK_d8XRKlIZIx6bUNAfd_ZE9RBINOdVN2SVRN4g1d9opA

hareide.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s