Även Brasilien avser att flytta ambassaden i Israel till Jerusalem!

Igår meddelade Brasiliens nyvalda president Jair Bolsonaro, att Brasilien följer i USA:s fotspår och kommer att flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem.
-”Som tidigare fastslagits under vår kampanj, så avser vi att flytta Brasiliens ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Israel är en suverän stat och detta är något som skall respekteras. Israel skall ha rätt att besluta var deras huvudstad ligger. Brasilien flyttade sin huvudstad från Rio De Janeiro till Brasilia 1960.”

Israels premiärminister Netanyahu har tidigare sagt till Bolsonaro att han var övertygad om att hans valvinst kommer att leda till en stor vänskap och stärka banden mellan Brasilien och Israel. En talesman för Netanyahus kansli har uttalat att Netanyahu troligen kommer att närvara vid ceremonin när Bolsonaro svärs in som president.

Bolsonaro å sin sida har planer på att ha Israel som det första officiella statsbesöket som president, tillsammans med USA och Chile – länder som ”delar deras världsbild”.

Intressant utveckling. Nu återstår att se hur det går för Trump i mellanårsvalet och det hade varit kul om han gör succé och ger svensk media en näsbränna! Det vore i sådant fall väldigt bra för Sverige på sikt.

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2018/11/02/Brazil-president-elect-Bolsonaro-Will-move-embassy-in-Israel-to-Jerusalem.html

brasil

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s