Det är uppenbart att inga berg kommer att flyttas i det här landet under en lång tid framöver!

Barnen har höstlov och jag har varit ledig från jobbet, så det har varit full rulle hela dagen. Jag har därför inte läst nyheter alls, men konstaterar nu torrt att talmannens storsamtal – som i dansk media benämns som ”politisk gruppterapi” – har börjat och att Annie Lööf ser nöjd ut efter sessionen. Hon är tydligen ”redo att lösa upp knutar”! Enligt psykologen Oskar Henrikson som uttalar sig i SvD, så måste man tvinga partiledarna att bli transparenta om sina mål.

Detta innebär således att Sverige kommer att få en svag regering med en transparent politik, där politikerna istället för att driva sin egen partipolitik kommer att tvingas kompromissa i mitten. Med tanke på att landet står på randen till samhällskollaps så är det sista vi behöver en feg och oansvarig politik i ytterligare fyra år, här behövs istället en stark ledare med kurage och vilja att genomföra det som ingen annan vågar!

Jag finner det ytterst märkligt att man i sin iver att stänga ute det enda parti som står upp för sina ideal, går med på att slänga bort sina egna uppsatta mål och alliera sig med partier som man för bara något år sedan aldrig skulle komma på tanken att hoppa i säng med. Jag tycker att hela scenariot är oerhört fånigt och man befinner sig verkligen på småbarnsnivå nu!

Om man inte kan hitta en lösning för att man är beroende av en tredje part, som dessutom över en miljon väljare anser skall representera deras röst i riksdagen, så är det en självklarhet att man bjuder in detta parti för att åtminstone lyssna på dem – allt annat är oacceptabelt och kommer att straffa sig i nästa val! Men deras rädsla för nyval skiner igenom och risken att åka ur riksdagen gör nog sitt till att de agerar irrationellt.

Man kan undra varför de blev politiker från början om de är villiga att slänga bort sina ideal på fem röda sekunder så fort någon viftar med en ministerpost framför ögonen? Det är ett sådant hyckleri att man blir illamående och värst av allt är att talmannen, som med sin höga rang skall agera förebild, tycker att det här är ett bra och demokratiskt sätt att bilda regering på – en man som dessutom är genomjävig!

Igår pratade jag löst om planer på att anordna en opolitisk manifestation utanför Rosenbad och jag frågade några opinionsbildare/debattörer om de hade intresse av att stödja detta. Resultatet blev dock precis som väntat – det vill säga på samma sätt som när jag frågade dessa personer om de kunde stödja mina tre petitioner som jag haft det senaste året – inget svar överhuvudtaget! Jag förstår helt och fullt att de kanske inte är intresserade eller inte vill bli sammankopplade med något sådant, men att inte ens svara tycker jag är lågt.

Nåväl, Katerina Janouch som alltid är en klippa och ställer upp i vått och torrt svarade i alla fall, men hon har inte möjlighet förrän tidigast om tre veckor och då kanske tiden löpt ut. Således kan ni inte räkna med något dragplåster vid en eventuell protestaktion, men vill någon därute dra igång något så kan ni räkna med mitt stöd.

Jag har dock förstått från de som varit med i tidigare manifestationer att det är alltför klent deltagande och därför är dömt att misslyckas. Där har vi nog det svenska idealmottot när det kommer till engagemang och att ta ställning – det är ingen idé för ingen annan kommer att komma så jag stannar hemma i soffan istället!

Detta fick mig att tänka på en gammal slagdänga från 1980-talet: ”Berg är till för att flyttas”. Det är uppenbart att inga berg kommer att flyttas i det här landet under en lång tid framöver!

group

3 reaktioner till “Det är uppenbart att inga berg kommer att flyttas i det här landet under en lång tid framöver!

  1. God sammanfattning av en oerhörd inkompetens som föreställer sig som normal trots att alla ser vilken barnslig attityd dessa mycket välbetalda ”folkets” tjänare har!
    Om vilja flyttar berg så är det ganska uppenbart att inga berg blir flyttade av dessa dilletanter!

    Gillad av 1 person

    1. Fast jag hamnar nog hellre i Hudiksvall än i Paris.Något som jag lagt märke till är att resereportage i bland annat Expressen numera sällan rekommenderar ställen i de av migtanter nedlusade länderna utan istället är det reportage från Ungern,Tjeckien,Polen.Har man blivit klok på Expressen och inser att vill man uppleva en lugn och behaglig semester är det inte till Paris eller Berlin man skall åka? Jag hade några bekanta som rest från bortre Asien,genom ett flertal länder utan att något hänt men väl i Göteborg blev de rånade på hela sitt bagage.Pass,pengar,allt stals och de hade bara gångkläderna kvar.Sverige är ett relativt andra länder ett farligt land för turister.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s