Kommunals ordförande uppmanar politikerna att kliva upp ur sina skyttegravar och samarbeta, medan Aftonblaskan basunerar ut att vita män som hatar är roten till allt ont!

Trots det politiska limbo som Sverige befinner sig i så fortsätter tusentals välfärdsarbetare att gå till jobbet varje dag – sjuksköterskor, pedagoger, busschaufförer med mera. Det är ett tufft jobb skall gudarna veta, men det måste göras!

Igår talade jag med en bekant som arbetar som socialsekreterare i en närbelägen kommun och hon höll själv på att gå in i väggen. De skall egentligen vara sju personer i hennes team men de är bara tre och ärendena med små barn som behöver omhändertagas hopar sig, samtidigt som hon själv har småbarn som tar musten ur henne.

Dessutom hör man ofta från människor som har äldre anhöriga som kräver omsorg hur illa det är med både personal, hygien och mat, vilket genererar en ständig oro både för den anhörige men även en rädsla över att själv bli gammal.

Överallt kämpar människor på för att Sverige skall gå runt, men det görs med begränsade medel – på randen till kollaps. Detta är något som Tobias Baudin, ordförande i Kommunal, skriver om i en debattartikel dagens Aftonbladet och han påpekar att resursbehovet är enormt och att övergångsregeringen alternativt den nya regeringen måste ta detta i beaktande när de lägger sin budget.(https://www.aftonbladet.se/debatt/a/7lv4n4/agera–aldreomsorgen-ar-pa-vag-att-haverera?fbclid=IwAR3WgZrKBMI2ZU7EaMZfhsNOblqtTj48ppYqYzas9uYQp_4pRzs6IHNSG-c)

Hela välfärdssektorn behöver ökade resurser – men situationen inom äldreomsorgen är akut och beskedet från undersköterskorna är att de måste få fler kollegor, bättre villkor och en fungerande arbetsmiljö – helst redan igår! Enligt Baudin är det är fullt möjligt att fatta beslut om att tillföra de resurser som krävs för att inte svensk äldreomsorg skall leda till haveri, för så allvarligt är läget. Den otillräckliga bemanningen, kompetensbristen och stressen leder till att människor far illa i onödan. En hög kvalité i omsorgen av våra äldre är en smart affär för Sverige enligt Baudin, vilket också gör att anhöriga kan gå till jobbet i trygg förvissning om att deras föräldrar har det bra.

Man ska heller inte förglömma att både antalet barn och äldre ökar under den kommande perioden, medan arbetskraftsutbudet inte växer i samma takt. Det är dessutom nu som 40-talisterna, den största generationen i modern tid, börjar knacka på dörren till äldreomsorgen. Baudin uppmanar därför alla ledamöter i Sveriges riksdag att göra ett modigt val och inte låta skyttegravskriget från regeringsförhandlingarna spilla över till frågan om landets statsbudget.

Jag håller självklart med Baudin och det känns bra att för en gångs skulle läsa en debattartikel där uppmaningen vänder sig till alla riksdagens ledamöter istället för att utesluta vissa som numera verkar ske per automatik.

Aftonbladets egna kolumnister fortsätter dock att leverera rödfärgade patetiska texter där man fortsätter att ha fel fokus. Ett exempel är Pernilla Ericson som i dagens blaska proklamerar att ”Vi har problem med vita män som hatar”. (https://www.aftonbladet.se/ledare/a/A2y94M/vi-har-problem-med-vita-man-som-hatar?fbclid=IwAR3bMAfnDnz-u6EMXqLia4IeiJOv8yrXj6Z-_kEwGLonTN1Diesf8qbzRPE)

Hon åsyftar givetvis attacken mot synagogan i USA i helgen och menar att högerextrema grupper i USA vädrar morgonluft samt att synen på den gemensamma fienden är förankrade ända upp i Vita huset. ”USA har ett problem med vita män som hatar. Men de är inte ensamma om det.”

Vi vet alla vad hon fiskar efter genom att avsluta texten på det sättet – Åkesson, Kurz, Salvini, Orbán platsar alla i hennes stall av vita män som är ”högerextrema”, men hon förtränger att islam i dagsläget är ett större hot mot judar, homosexuella och det täcka könet i Europa än högerextremism. I Sverige är det till exempel Muslimska brödraskapet som har infiltrerat regeringen och har öron ända upp i toppen – inte NMR eller andra extrema högergrupper.

Det hade varit på sin plats att få läsa om hur radikal islam lagt sina feta labbar runt landet på andra ställen än Ledarsidorna. Varför är det så svårt för svensk media att göra sina jobb och upplysa allmänheten om viktiga händelser istället för att få spaltmeter för sina egna fantasier?

Jag undrar om vi någonsin kommer att få en ”normal” media igen, med journalister som brinner för att förmedla nyheter och gräva efter sanningen? Med tanke på hur de rödgröna arbetar för att införa censurlagar, så ser möjligheterna ytterst begränsade ut.

Om några timmar vet vi om herr Talman har modet och kompetensen att utföra sitt jobb korrekt och ge Jimmie Åkesson (SD) chansen att sondera terrängen för regeringsbildning, eller om även han går i globalisternas koppel och hoppar över landets tredje största parti för att istället ge uppdraget till minoritetspartiet Centern med Annie Lööf i spetsen. Min magkänsla, som i princip aldrig har fel, pekar redan ut svaret…

pussel.jpg

2 reaktioner till “Kommunals ordförande uppmanar politikerna att kliva upp ur sina skyttegravar och samarbeta, medan Aftonblaskan basunerar ut att vita män som hatar är roten till allt ont!

  1. Pernilla Ericson skulle aldrig skriva ”Vi har problem med bruna män som hatar” på grund av att hon väljer att blunda för verkligheten som den ser ut och vill jättegärna fortsätta flumma runt i en rosa bubbla. Inte ens Pernilla kan leva i en rosafärgad bubblas lögn hur länge som helst. Tids nog kommer även Pernilla tvingas inse att verkligheten kryper allt närmare och plötsligt en dag så spricker hennes rosa bubbla samtidigt som det är för sent att göra om och att göra rätt. Uppvaknandet lär bli mardrömslikt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s