Demokratin är död och arkitekten bakom DÖ beslutar om vem som skall styra Sverige!

Både Ulf Kristersson respektive Stefan Löfvén fick två veckor vardera på sig att sondera terrängen för att bilda en ny regering utan att lyckas. Idag har Talmannen haft nya samtal med samtliga partiledare och efteråt deklarerade Jimmie Åkesson att han var redo att bli sonderingsperson, samtidigt som en nervös och irriterad Jan Björklund uttryckte att han hellre såg Annie Lööf som statsminister än Ulf Kristersson.

Så stod Sverige således vid ett vägskäl där Talmannen hade tre val att ta ställning till – antingen välja att göra som alla förväntade sig och ge uppdraget åt shariapartiet Centern som blott har 8,6 % av väljarnas stöd, eller återbringa uppdraget till Kristersson som får presentera en M-regering i en riksdagsomröstning som får bära eller brista, alternativt göra något fullständigt banbrytande och ge uppdraget till landets tredje största parti Sverigedemokraterna i enlighet med demokratins grundpelare.

Men eftersom demokratin i Sverige är död sedan länge så gjorde Talmannen något helt annat och proklamerade istället att INGEN får ta över taktpinnen. På presskonferensen uttryckte han först att ett extraval vore ett nederlag, men att det inte kan uteslutas om låsningarna består samt att han nu kommer att intaga en ny aktiv roll som någon sorts chefsförhandlare, där han kommer att bjuda in alla partiledare utom Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt till stormöten för att diskutera olika regeringsalternativ samt försöka luckra upp det låsta läget. De tre alternativ till regeringar som är aktuella innefattar inte mitt förstahandsval M+KD med stöd av SD.

Så här står vi nu – fortfarande utan regering. Detta såg dock herr Talman inte alls som något problem eftersom vi har en kompetent övergångsregering.

Johan Westerholm skrev i helgen ett intressant inlägg där han pekade på möjligheten för detta scenario som vi nu ser och att anledningen till det skulle vara att småpartierna inte har råd med ett extraval just nu och att man på det här sättet köper tid så att ett eventuellt extraval lämpligt nog kan ske samtidigt som EU-valet. Jag tror det ligger mycket i detta! Man skall heller inte glömma att det snart är val i USA, vars resultat kan påverkar vem som skall sitta vid makten i Sverige.

Skulle det bli extraval så är det stor risk att småpartierna MP och L åker ut ur riksdagen, så det vi ser nu är partiledare som kämpar för sin existens, där makt samt ministerposter hägrar mer än plikten mot sin egen partipolitik.

Jag talade med en vän tidigare om dagens presskonferens och han tror att Jan Björklund redan har gjort upp med Socialdemokraterna och att det är därför som han nu pushar Annie Lööf att alliera sig med de rödgröna. Hans tips är att det blir fortsatt samma regering som nu bestående av S+MP samt med tyst stöd av C och L. Detta är genomförbart om V lägger ned sina röster. Således spelar det ingen roll hur SD och M röstar.

Jag tror tyvärr att han kan ha rätt i sin analys och risken är stor att vi får denna mardröm i fyra år till. Själv tror jag att en koalition mellan S+M inte är omöjlig, även om det inte är något jag välkomnar.

Överhuvudtaget är det mycket obehagligt att Andreas Norlén som är arkitekten bakom Decemberöverenskommelsen nu har huvudrollen i dramat och skall regissera vem som skall styra Sverige. Det är uppenbart att han inte tar hänsyn till vad svenska folket tycker och nu när han intagit sin position som första talman anser han sig antagligen vara ”orörbar” och står även över Ulf Kristersson i rang.

Oavsett vad som händer de närmaste veckorna så kommer Norlén att göra precis allt för att se till att Sverigedemokraterna inte kommer i närheten av makten och det enda vi medborgare kan göra är att hoppas på ett extraval – eller kanske till och med kräva det! Det börjar helt klart dra ihop sig och snart är det nog dags för en demonstration utanför Rosenbad.

demo.jpg

12 reaktioner till “Demokratin är död och arkitekten bakom DÖ beslutar om vem som skall styra Sverige!

 1. Det spelar egentligen ingen roll om Sverige ”styrs” av psykopaterna inom alliansen eller den lallande korkskallen i S. Skit in genererar skit ut. Sant är att landet går hur som helst mot totalt förfall där svenskarna inom 20-25 år är i minoritet gentemot invällarna och då mina vänner blir det andra bullar av.

  Gillad av 1 person

 2. Med tanke på allt som hänt i år, bl.a. den avsiktliga långa fördröjningen innan Schengenrapporten blev ‘officiell’ i Sverige, så skulle jag inte bli förvånad över om det visar sig att inget kommer att ske förrän FN-avtalet är underskrivet nästa vecka. Kan det vara så att ingen av partiledarna i sjuklövern vill sitta i skottgluggen, när det folk börjar förstå fullt ut vad det handlar om? (Nu sitter ju iofs cirkusdirektören där, om än temporart, tills den nya regeringen är bildad, så han kommer inte undan …)

  Annars har det hela givit mig känslan av att det manuvrerats och trixats för att Bilderberg/Trilaterala-marionetten skall komma i läge för att bli statsminister.

  Gilla

   1. Backar på tidpunkten för det sista.

    Tror du verkligen inte att polisen kommer att ingripa? Det är lätt att ‘konstatera’ störande av ordning …

    Gilla

   1. Sant, det är skilnnad på folk och folk …

    Angående våldtäktsförsöket i Deje, norr om Karlstad, så skingrade polisen just en sådan folksamling med det argumentet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s