Kvinnliga politiker tycker att det är dags för en kvinnlig statsminister – har de satt sig in i vad Annie Lööfs politik innebär?

Nu går några kvinnliga ex-politiker, inklusive några som fortfarande är aktiva, samman och proklamerar i en artikel i Expressen att Sverige bör få sin första kvinnliga statsminister eftersom det vore viktigt för jämställdheten samt det skulle uppmuntra unga kvinnor till mer samhällsengagemang.

Åsa Romson, Mona Sahlin, Maud Olofsson, Maria Leissner, Maria Wetterstrand, Filippa Reinfeldt, Gudrun Schyman, Veronica Palm, Beatrice Ask, Hillevi Larsson, Sofia Arkelsten, Ella Bohlin och Sara Skyttedal är de kvinnor som uttalar sig. Bland annat uttrycker någon att ”kvinnor används som disktrasor och kastas bort efter kort användning”. Men om man ska särskåda dessa namn så är den röda tråden faktiskt att hälften av dem har gjort bort sig på ett eller annat sätt och att det därför var befogat att de fick lämna sin post.

Jag hade gärna sett en kvinnlig statsminister om det funnits en vettig kandidat – Anna Kinberg Batra var en sådan. Tyvärr straffades hon ut för att hon tog sitt förnuft till fånga och öppnade dörren för samtal med SD. Centerpartiets Annie Lööf som just nu är på allas läppar är alternativet och det vore förödande för landet att få henne vid styrspakarna!

Statsministern skall väljas efter den som är mest kompetent och lämpad att leda landet – inte efter kön. I dagsläget besitter dock varken Löfvén, Lööf eller Kristersson de egenskaper som krävs och Annie Lööf för dessutom en destruktiv politik som kommer att förstöra landet ännu mer. Att utse henne till statsminister vore ett stort misstag och jag hoppas verkligen att Talmannen sansar sig och inte ger henne uppdraget!

Hur vore det om Ulf Kristersson gaskade upp sig lite och tog tag i problemet? Som far till tre döttrar borde han känna till vikten av att agera vuxet genom att vara en förebild och våga samtala med sina meningsmotståndare. Dessutom borde han ha slagits av insikten att det i dagens Sverige lurar många faror för just flickor och att man därför måste sätta stopp för den negativa utvecklingen istället för att tyst bejaka den som sker med den nuvarande politiken – något som Annie Lööf ämnar bredda ännu mer.

Men låt oss vara realistiska – dessa tre kandidater har inte landets och medborgarnas bästa för sina ögon, de är blott intresserade av makten och pengarna. Vem det än blir så känner jag inget framtidshopp och vi är nog fast i denna onda spiral i minst en mandatperiod till.

Jag tycker dock att dessa kvinnliga politiker valt ett konstigt tillfälle att kräva en kvinnlig statsminister med tanke på de kandidater som finns att tillgå, men det är möjligt att fyra av dem har Ebba Busch Thor i åtanke även om det är en utopi.

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/toppolitikernas-krav-en-kvinnlig-statsminister/?fbclid=IwAR1GhFIKtSvLDReuADaZzZLnURZwt4RNY2NPLaBwMcuehkAmQ1NMtbrXGZU

kvin

8 reaktioner till “Kvinnliga politiker tycker att det är dags för en kvinnlig statsminister – har de satt sig in i vad Annie Lööfs politik innebär?

  1. Det är intressant hur vi undermedvetet antar att dessa kvinnor menar Annie Lööf.Med tanke på att trollfabriken Expressen mer eller minfre öppet promotat Lööf så är det troligt att man endast ringt upp dessa kvinnor och frågat ifall de skulle vilja se en kvinnlig statsminister och såklart svarar alla ja.Därefter bygger trollfabriken Expressen en story där vi undermedvetet föreställer oss att ALLA dessa kvinnor vill ha Lööf. Att alla dessa kvinnor vill ha Lööf finner jag osannolikt.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s