Tjeckiens premiärminister vill bevaka Europas gränser och se till att illegala migranter åker hem!

Tjeckiens premiärminister Andrej Babiš skräder inte orden när han kommenterar migrantkrisen i Europa och påpekar att människosmugglare inte längre ska tillåtas få avgöra vem som ska få komma till Europa. Han föreslår istället att tusentals poliser kan vara standby vid Medelhavet, redo att bevaka kontinentens gränser.
-”Det finns 700.000 illegala migranter – de måste åka hem.”

Enligt Eurostat, rapporterades det förra året att 618.780 personer som inte var EU-medborgare befann sig illegalt i EU. Enligt Babiš kunde EU-kommissionens planer för en expansion av Frontex budget istället läggas på en återuppbyggnadsplan för Afrika och överlämna uppgiften att försvara Europas gränser till nationsstaterna.
-”Nationer som Italien har redan reserverat upp mot 7.000 poliser som kan skydda deras gränser från migranter från Libyen och andra platser i norra Afrika. Dessa människor ska stanna hemma och vi ska hjälpa dem i Afrika. Människor i området runt Syrien vill återvända hem. Smugglare tjänade 5,7 miljarder Euro år 2016 och vi måste stoppa detta.”

Babiš förväntar sig att migrationsfrågan kommer att dominera det europeiska valet nästa år och han konstaterade att skiljelinjen i Europa står mellan de som vill stoppa illegal migration och de som inte vill det.
-”Migranter bör inte släppas in i Europa utan arbetstillstånd. De har sin kultur och vi har vår kultur. De har sina värderingar, men vi vill behålla våra värderingar.”

Återigen ett av Visegradsländerna som visar upp sitt sunda förnuft, vilket får oss i Sverige att framstå som både korkade och naiva i vår strävan efter att vara hela världens samvete – trots att det påverkar hela vår samhällsbild och raserar vårt välfärdssystem.

Tänk att de forna Öststaterna som förr i tiden hade en dålig klang nu tar täten och visar sig vara de länder i Europa som står upp för det europeiska folket samt värnar om kontinentens bevarande. Det känns lite tryggt att det åtminstone finns några ledare kvar som sätter folket främst.

https://www.theguardian.com/world/2018/oct/25/europe-migrants-need-to-go-home-says-czech-prime-minister

babis

Annonser

4 reaktioner till “Tjeckiens premiärminister vill bevaka Europas gränser och se till att illegala migranter åker hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s