Polens president ger svar på tal!

Jag brukar ofta lyfta fram Visegradsländerna som ett föredöme och de fortsätter att leverera ord och inga visor.

Nu senast var det Polens president Andrzej Duda, som blev grillad vid en paneldiskussion med Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier.

En journalist från den tyska tidningen Tagesspiegel undrade till exempel varför polsk statsradio inte rapporterat om EU-domen från förra fredagen, där man ogiltigförklarar Polens sänkta pensionsålder för landets vänstervridna HD-domare.
-”Det är svårt att säga, jag lyssnade inte på radio vid det tillfället och ursäkta mig, men jag påverkar inte vad media rapporterar om i Polen. I Polen fungerar det dock så att om en kvinna eller en grupp av kvinnor blir våldtagna, så kan du vara säker på att media omedelbart rapporterar om det med alla tillgängliga uppgifter. Vi har en fri press i Polen.”

Duda syftade så klart på tyska mediers slappa rapportering av de uppmärksammade sexövergreppen mot tyska kvinnor, som skedde i samband med nyårsfirandet i Köln år 2015/2016 där främst män med invandrarbakgrund låg bakom attackerna.

Här kan även Sverige ta åt sig av den svidande kritiken! Rapporteringen i svensk mainstream media är obefintlig på order uppifrån och lämnar mycket att önska.

Hade Sverige fått det regimskifte vi så väl behöver efter valet så hade det funnits visst hopp om att komma tillrätta med statsstyrd media, men nu ser det mörkt ut och lägg därtill Socialdemokraternas väntande censurlagar så är demokraturen ett faktum.

Men i grund och botten är det folket som röstar fram politikerna och det är makabert att man trots vetskapen om att den rödgröna regeringen trampat på otaliga flickor och kvinnor som utsatts för våldtäkter genom att aktivt förtiga detaljer och vägra tillsätta resurser samt genomföra adekvata lagändringar, ändå ger dessa kålhuvuden förnyat förtroende i ytterligare fyra år!

http://www.friatider.se/polska-presidentens-fr-cka-svar-v-r-media-rapporterar-i-varje-fall-om-v-ldt-kter

Poln.jpg

Annonser

7 reaktioner till “Polens president ger svar på tal!

 1. Statsstyrda medier – förklara, tack. Jag trodde i min enfald att alla stora tidningar är privatägda och borgerliga! ? Styr staten över t ex Bonnier?

  Gilla

   1. Jag tror att de större dagstidningarna har en skyldighet att vara en del av det sk.psykologiska försvaret vid kris-och krigssituationer förutom att då ha rent informativa uppgifter vid sådana händelser.Nu skulle jag ju dock med tanke på hur dåligt informerad texDN är göra det rakt motsatta som de upplyser om.Påstår de att fienden kommer från öst så är det troligare att han kommer från väst.Så jo,all massmedia är statsstyrd.

    Gillad av 1 person

   1. Att stora bolag, som Bonnier, styr över staten. De använder sin ekonomisk makt för att få fram politikerna som de anser gynna bolagets mål.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s