Det goda hatet verkar vara här för att stanna!

Igår publicerade lokaltidningen en insändare från mig där jag skrev om det politiska klimatet i främst Ystad, där partierna vägrar att samtala med vågmästarna Sverigedemokraterna, men även med hänvisning till den politiska cirkusen på riksnivå. Jag hade i ursprungstexten skrivit följande mening, som Ystads Allehanda valde att ta bort innan publicering eftersom de annars skulle riskera att bli ett fall för Granskningsnämnden.

”De enda riksdagspartier som har varit aktiva nazister är S och C, med både koncentrationsläger och det Rasbiologiska institutet i bagaget.”

Är det inte märkligt att det politiska och mediala etablissemanget i Sverige får skriva och uttala i princip vad som helst om Sverigedemokraterna? Man får till och med publicera nidbilder med partiledaren Jimmie Åkesson som Hitler utan att det ger repressalier. Men om man yppar ett ord om Socialdemokraternas och Centerpartiets mörka historia samt kanske även Vänsterpartiets, ja då är det plötsligt en helt annan sak!

Det här måste väl vara unikt för Sverige? jag uppfattar det som ren och skär diskriminering samt särbehandling av ett riksdagsparti som har valts in på demokratisk väg av svenska folket. Det borde strida mot någon form av förordning kan man tycka, men vi har för länge sedan passerat stadiet där våra politiker tar hänsyn till folket och lyssnar på vad andra har att säga även om man inte håller med.

Hade en annan organisation eller förening behandlats på samma sätt som Sverigedemokraterna har gjort det senaste decenniet så hade det varit ramaskri i samtliga led, men nu tycks stigmatiseringen vara fulländad och en del av vår vardag. Det värsta är att detta förakt och hat går ända upp i toppen, vilket jag tycker är helt oacceptabelt. Vi kan inte ha en statsminister som aktivt mobbar och utestänger vanliga människor – där har både Stefan Löfvén, Ulf Kristersson och Annie Lööf stor skuld. Det återkommande mantrat ”allas lika värde” har när allt ställs på sin spets visat sig vara vatten värt och jag tycker att alla som har haft fingrarna i syltburken borde skämmas rejält!

Ett parti består av mer än sin partiledning, människor som varje dag lägger mycket av sin fritid på att arbeta för ett bättre Sverige och kämpar för att föra fram den politik som de brinner för. Hur mycket hat och förakt mäktar en människa med innan man ger upp och avsäger sig sitt uppdrag? Man bör också fråga sig om detta ”stämplande” av vanliga medborgare bidrager till att stärka landet i sig eller skapar vi mer hat och politikerförakt?

De hänvisar ofta till sina barn och menar att de tar ställning för barnens skull (till exempel Jan Björklund och Ulf Kristersson), men det de egentligen gör är att visa för sina barn att det är ok att döma, mobba och frysa ut människor som hyser andra åsikter än en själv samt aktivt förvägra dem deras rätt till en del av kakan. Dessutom statuerar de exempel på både trångsynthet och brist på empati, men framförallt saknar man förmågan att vara stor nog att dra ett streck över det förgångna och sträcka ut handen.

Etablissemangets omoraliska devis är att det är helt ok att våra partier var svin en gång i tiden eftersom det var ”så länge sedan”, men ni i SD har bara funnits i 30 år och därför kan vi helt sonika inte acceptera att de otvivelaktiga personer som en gång bildade partiet och sedan länge är borta, inte är samma personer som representerar partiet idag. Istället ska ni för varje dag få sota för att ni är medlemmar i ett parti som en gång i tiden hade kopplingar till ljusskygga organisationer och därmed basta!

Hyckleriet vet inga gränser och det skrämmer mig att det ”goda hatet” är så pass utbrett och accepterat i Sverige idag!

mistakes.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Det goda hatet verkar vara här för att stanna!

 1. Vad skulle det innebära om den, numera illusionära alliansen spricker! Jo, att var och en av partierna får gå till val utan de andras stöd! Då förlorar man i inflytande och ekonomiskt stöd! Och vips försvinner alla fina ministerposter!
  Därför håller de fast vid no SD, kosta vad det kosta vill!

  Gilla

  1. Blev förvånad , när jag läste din insändare i Ystads Allehanda 23/10!! Jag tänker precis som du!! Hur många svenskar gör det, utan att våga säga något om det, då det är risk att bli mobbad för det?? Det sista du skriver, att man ska låta dem visa, vad de går för, har jag själv skrivit på facebook! Bra rutet tycker jag!!

   Gillad av 2 personer

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att vi har haft en statsminister och (har ) som Stefan Löfvén som med hela handen pekar ut SD som fascister kanske beror på hans ringa historiska kunskaper om vad fascism innebär. MEN jag blir mycket förvånad när en person som P G Gyllenhammar konstaterar det samma, han som har suttit i styrelsen för det tidigare Folkpartiet (Liberalerna), en man som borde kunna väga sina ord på guldvåg. Hans kunskaper verkar vara lika bristfälliga i det här fallet som de var vad det gällde köpet av Fermenta och de lögner som gjorde att Refaat El-Sayed höjdes till skyarna.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Refaat_El-Sayed

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s