Slöjförbud kränker mänskliga rättigheter – har FN förvandlats till ett skämt?

Jag börjar på allvar att betvivla FN:s intentioner! Först det nya migrationsavtalet ”Global pact of migration” som ska skrivas på i december, där man låter alla papperslösa bli juridiska personer direkt samtidigt som det inte längre kommer att finnas några begränsningar för vad som kan kallas familj, samtidigt som möjligheten att kritisera försvinner. Sedan kommer detta som ett brev på posten – där FN:s kommitté för mänskliga rättigheter anser att slöjförbud kränker mänskliga rättigheter!

Bakgrunden är att två kvinnor i Frankrike dömdes till böter år 2012 för att ha burit niqab (heltäckande slöja med öppning för ögonen) på offentlig plats, vilket straff FN:s kommitté för mänskliga rättigheter nu alltså anser ha kränkt de två kvinnornas mänskliga rättigheter. Man anser vidare att det skadat de klagandes rättigheter att manifestera sin religiösa tro samt uppmanar Frankrike att se över lagen som trädde i kraft år 2010.

Detta går stick i stäv med Europadomstolens beslut år 2014, där man slog fast att förbudet mot heltäckande slöja på offentlig plats inte bryter mot religionsfriheten eftersom det inte uttryckligen riktar sig mot de religiösa attributen i kläderna.
Frankrike å sin sida understryker att lagen är nödvändig utifrån ett säkerhetsmässigt och socialt perspektiv. Frankrike var för övrigt först i EU med att införa förbud mot heltäckande slöjor på offentlig plats, varpå länder som Danmark, Österrike och Belgien följt efter med liknande lagar. Nu hoppas kommittén bestående av oberoende experter att åtgärder vidtas för att undvika snarlika kränkningar i framtiden.

Man tror inte att det är sant! Hur kan FN:s kommitté för mänskliga rättigheter ta ställning för kvinnoförtryck och påstå att det kränker mänskliga rättigheter? De kanske menar männens rättigheter! Vet de inte hur många som tvingas leva med förtryck och tvång som en del av sin vardag? Som inte vill något hellre än att bränna upp detta förfärliga dok!

Dessutom är det en säkerhetsrisk med människor som bara visar ögonen – det säger sig självt och med tanke på de terrorattacker som skakat Europa de senaste åren, inte minst i Frankrike, så är det av största vikt att människor inte får maskera sig hur som helst!

Jag är ärligt talat förbluffad över detta smaklösa agerande av FN och jag har helt tappat förtroendet för organisationen ifråga. Om man anser att utöva kvinnoförtryck är att jämställa med mänskliga rättigheter då är det något som är allvarligt fel!

Jag hade förhoppningar på att vi skulle få se både ett burkaförbud som i Danmark även här i Sverige samt ett förbud mot slöja på barn och personal i skolan. Men detta kan vi fet-glömma nu! Så fort någon tar upp detta så kommer hela etablissemanget att dra ”FN-kortet” och hänvisa till att det kränker mänskliga rättigheter! Således är kvinnoförtrycket här för att stanna!

Grattis alla tillbedjare av radikal islam och grattis alla vänstervurmare! Ni ser ut att ha vunnit er första seger och sett till att Sverige fortsätter att gå bakåt istället för framåt i utvecklingen!

Kan någon ta mig långt härifrån…

https://www.svd.se/fn-slojforbud-bryter-mot-religionsfriheten

sslöja.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Slöjförbud kränker mänskliga rättigheter – har FN förvandlats till ett skämt?

  1. Jag läste någonstans att om det är en stor nyhet som media lägger allt fokus på så bör man titta åt andra hållet och se vad de försöker dölja. Saudi-affären med lönnmordet på Turkiska ambassaden har varit i fokus i flera veckor – samtidigt skrivs det ingenting om FN:s migrationsavtal…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s