Den verklighetsfrånvände Fridolin drar sig tillbaka, men hans förakt för en stor del av väljarna lever vidare!

Idag proklamerade Gustaf Fridolin att han lämnar sitt uppdrag som språkrör för Miljöpartiet och han ställer således inte upp till omval vid partiets kongress i maj nästa år. I en debattartikel i Aftonbladet beskriver han närmare sina tankar kring beslutet, där det framgår att han vill bli en mer närvarande pappa och längtar efter att få undervisa igen.

Detta är verkligen ingen förlust för Sverige, men jag undrar i mitt stilla sinne hur neutral Fridolin är som lärare när han undervisar skolelever?

Gustaf Fridolin är ett skolexempel på hur våra politiker sitter på sina höga hästar och verkligen inte förstår vad som händer med landet. I sin debattartikel skriver han nämligen att han ser Sverige som ett delat land – ”ett där människor bryr sig om vandra och där det offentliga ställer upp samt ett annat där människor inte ens har tid för sig själva och där hatet gror”. Han beskriver vidare hur han kommer att ”gå till biblioteket när miljövännerna samlas, delta i kyrkans arbete och höja regnbågsflaggan när rasisterna tror att gatorna är deras. För det finns två Sverige. Och skillnaden är du. Jag. Vi.”

Bevisligen har våra politiker inte en aning om vad som egentligen försiggår i folkets sinnen för det Fridolin beskriver bidrager återigen bara till att öka klyftorna och polariseringen ännu mer. Att Fridolin inte kan sätta sig in i att folk känner sig överkörda och ignorerade av våra folkvalda politiker är egentligen inget förvånande utan mer ett konstaterande att de lever i sin egen värld och inte har ett uns över till befolkningen med den lilla människan i centrum. Det här handlar inte om hat och rasister utan vanliga svenska medborgare som fått nog av ett anarkistiskt samhälle samt en ytterst oansvarig migrations- och integrationspolitik!

Men jag är övertygad om att polletten aldrig kommer att trilla ned vare sig hos Miljöpartiet, Centern, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna eller Liberalerna. Det bästa man har att komma med är rasistkortet om och om igen! Det är tragikomiskt! ullkomligt!

Istället för att ta tag i problemets kärna så väljer man hellre att peka finger och klassificera en stor del av svenska folket som imbecilla och hatiska fullblodsrasister.

Får vi fyra år till med en rödgrön sörja – toppstyrda av Annie Lööfs Centern så är jag övertygad om att vi efter det kommer att få väldigt svårt att kravla oss upp igen. Det ser mörkt ut gott folk, men än så länge famlar vi efter det lilla ljus som man ser i högra hörnet och kanske hittar Ulf Kristersson sin ryggrad innan sista kortet är lagt och vågar göra som många av kommunpolitikerna ute i landet – det vill säga börja samtala med Sverigedemokraterna. Än så länge har ingen dött av att agera vuxet!

byebye

Annonser

4 reaktioner till “Den verklighetsfrånvände Fridolin drar sig tillbaka, men hans förakt för en stor del av väljarna lever vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s