Jag saknar starka kvinnor i den politiska toppen – särskilt på högersidan!

Trots att Sverige gärna framställer sig själva som ett av de mest jämställda länderna i världen, så är det fortfarande få starka kvinnor i politiken som vågar ta plats och då tänker jag främst på högersidan. I Danmark har man Inger Støjberg som inte skräder orden i sin roll som migrationsminister och Norges statsminister Erna Solberg levererar alltid ord och inga visor.

I Kanada är det idag borgmästarval i Toronto och John Tory är favoriten till att ta hem borgmästartiteln, men den modiga 29-årige outsidern Faith Goldy, som är född i Toronto men har rötter i Ukraina och Grekland, sticker ut rejält. Hon har lovat att göra Kanada säkert igen och att sätta stopp för att Toronto förvandlas till en säker plats för Sharia. Goldy har censurerats av rivaler och svartlistats av massmedia – hennes namn nämns inte i media utan något av följande öknamn: “Alt-right”, “far right”, “female Donald Trump”, “white nationalist”, “white supremacist”, “fascist”, “Nazi fellow traveler”, “neo-Nazi”, “Nazi”. Det är symptomatiskt att personer med starka åsikter som går stick i stäv med etablissemangets politiskt korrekta ska hängas ut, vilket vi även ser exempel på dagligen i svensk media såväl som bland etablerade politiker.

Men var är då de starka högerkvinnorna? Paula Bieler (SD) är en, men inte tycker jag att hon sticker ut nämnvärt. Elisabeth Svantesson (M) är enligt mitt tycke en mycket kompetent kvinna, men hon står i skuggan av Ulf Kristersson som i sin tur står i skuggan av Fredrik Reinfeldt. Moderaternas förra partiledare Anna Kinberg Batra hade skinn på näsan och hade hon inte blivit stoppad och avsatt när hon öppnade för samtal med SD, så är jag övertygad om att Sverige hade haft sin första kvinnliga statsminister vid det här laget.

Annie Lööf (C) och Margot Wallström (S) är inte värda att nämnas eftersom de representerar den politik och de destruktiva åsikter som de senaste åren hållit på att förgöra landet. Dessvärre ser det ut att få en fortsättning i ytterligare fyra år – bevare oss väl!

Kristdemokraterna har så klart Ebba Busch Thor som faktiskt kan fräsa till ibland, men hon har inte heller kurage nog att ta ställning mot etablissemanget tyvärr.

Det är bara idel gubbröra som gäller tydligen och det är synd att vi inte har liknande kvinnliga politiska förebilder som Støjberg och Solberg i Sverige. Det hade ingett hopp och framförallt levt upp till bilden om Sverige som ett jämställt land där man kämpar för allas rättigheter – inte bara de som tycker ”rätt” enligt etablissemangets tycke.

Jag saknar starka kvinnor som tar plats i både Moderaterna och Sverigedemokraterna – något som partierna bör tänka på och arbeta med. Det behövs en trovärdig kvinnlig röst som står upp för alla förtryckta kvinnor som inte har en röst i Sverige och det är många. Hur tänker partierna kring detta? Tänker de alls? Jag hoppas verkligen det!

https://www.rt.com/news/441884-faith-goldy-toronto-mayor/?fbclid=IwAR26mEc5ydMtE1dYjds9-GophZO-JJAl9aq0n3sqYoOqo5DBTMHANmf8LqU

poer

 

Annonser

2 reaktioner till “Jag saknar starka kvinnor i den politiska toppen – särskilt på högersidan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s