Det politiska limbot skyddar oss från idiotiska motioner, men om 50 dagar skrivs ”Global pact of migration” under -vad sker om vi inte har en ny regering på plats?

Nu väntar en ny vecka för landet som saknar ett ansvarsfullt politiskt styre. Stefan Löfvén har fortfarande stafettpinnen i sin hand och kommer troligen att presentera något för Talmannen i veckan. Men efter att ha läst Socialdemokraternas senaste idiotförslag så ber jag till högre makter om att Löfvén ska misslyckas kapitalt med att bilda en regering.

Förslaget som är signerat migrationsminister Heléne Fritzon innebär att invandrare som har fått utvisningsbeslut men fortfarande uppehåller sig i Sverige skall få begå brott som ger upp till ett halvårs fängelse (t.ex. olika former av misshandel, sexuella övergrepp och stöld) utan att riskera straff och förundersökningarna skall läggas ned – anledningen skall vara att utvisningen enklare kan genomföras om den inte fördröjs.

Man tror knappt att det är sant – vilka signaler skickar detta?! Över 100.000 illegala migranter befinner sig redan i Sverige och man har lovat otaliga gånger att se till att utvisa dessa men inget händer. Det blir därför löjligt att motivera detta förslag med att utvisning skall kunna genomföras snabbare.

Bara tanken på att landet skall ledas i ytterligare fyra år av klåparpartiet S ger mig kalla kårar, men att så många svenskar gett partiet förnyat förtroende trots att man har facit i hand är faktiskt ännu mer skrämmande!

I media fortsätter man utan uppehåll att pumpa ut debattartiklar om hur partierna ska kunna leda Sverige och samtidigt stänga ute SD. Det hela börjar bli tröttsamt och jag efterlyser mer konstruktivt tänkande!

I SvD skriver Margit Richert nu ikväll en krönika med det korkade namnet ”Mor är rädd att bli ensam – inte röstar hon på SD för det”. Artikeln är låst, men ingressen tyder på att det verkar handla om hur ”inskränkta” människor på landet röstar på SD. Tar propagandan aldrig slut? Finns det verkligen inget viktigare att skriva om?

Idag rapporterar TT att Löfvéns övergångsregering planerar för att lägga en opolitisk budget ifall man inte har lyckats lösa regeringsproblemet innan årets slut. Ja, risken är rätt stor att det här kan dra ut på tiden med tanke på att de politiska företrädarna positionerar sig i ett hörn istället för att tänka nytt och ta chansen att ta makten med stöd av SD – ett parti som alla dömt ut på förhand, men ingen vet om de är flygfärdiga eller inte eftersom ingen vågar testa.

Under tiden tickar tiden ner och om 50 dagar skrivs FN-avtalet ”Global pact of migration” på i Casablanca, vilket bland annat kommer att innebära att alla papperslösa kommer att bli juridiska personer direkt och det inte kommer att finnas någon begränsning för vad som kallas familj – dessutom skall all kritik tystas. Fortfarande har det inte hörts ett ljud från massmedia om detta avtal trots att det kommer att ha väldigt stor påverkan på medborgarna. Nu har Tyskland börjat vakna och försöker sätta sig in i vad det kommer att innebära för landet, men i Sverige lunkar allt på i maklig takt – är svenska politiker överhuvudtaget informerade om vad avtalet innebär? Frågan är vad som händer om vi inte har en regering på plats i december – kan vi välja walkover?

Vi befinner oss i ett slags politiskt limbo nu och faktum är att det går rätt så bra med en övergångsregering som inte kan göra så mycket skada. Jag tror att jag vill stanna här – långt bort från både Löfvéns och Kristerssons fumliga försök att bilda en instabil regering vars enda syfte är att hålla SD borta från makten!

like.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s