Politiker som inte vågar ta debatten finns det gott om både på riks- och kommunnivå!

Adrian Magnusson, en S-märkt yngling från Ystad som framställs som en av Ystad-sossarnas ”rising stars” då han tydligen blev den 4:e mest kryssade på Socialdemokraternas riksdagslista i södra valkretsen, verkar precis som sina äldre och mer erfarna partikollegor vara rädd för att ra debatten när de blir ifrågasatta. Precis samma fenomen som med stormogulen och tillika partiledaren Stefan Löfven.

Unge Adrian hade skrivit ett Facebook-inlägg där han beklagade att S i Ystad nu måste gå i opposition eftersom de borgerliga snappat åt sig makten. Han poängterade att det viktigaste var att stänga ute SD.

Jag kommenterade inlägget och ifrågasatte varför man måste stänga ute partiet och poängterade också att det är märkligt att gruppledaren i Ystad skrivit en insändare om att SD är rasister och nazister när de enda nazistiska partierna är S och C med både koncentrationsläger och det Rasbiologiska institutet i bagaget.

En ung tjej kommenterade och menade att jag skulle läsa på om SD och åsyftade deras motstånd mot att låta homosexuella adoptera (en ståndpunkt där SD bytt fot nyligen) och sambeskattningen. Jag svarade och vi diskuterade sakligt.

När jag skulle se hennes svar nu senast så visade det sig att han har blockerat mig utan att ens svara själv!

Återigen en feg politiker som är livrädd för att debattera mot meningsmotståndare – troligen för att han saknar belägg!

Vad är det med alla dessa räddhågsna politiker? Tobias Billström (M) blockerade mig också i valspurten för att han inte tålde mina kritikerosande kommentarer.

Tragiskt! Det säger en hel del om våra folkvalda när de räds debatten om känsliga ämnen – särskilt när det är folket som ifrågasätter!

EDIT: Adrian har idag hävt blockeringen och svarat på min kommentar, samtidigt som jag har fått avge replik.

fega politiker

 

 

Annonser

10 reaktioner till “Politiker som inte vågar ta debatten finns det gott om både på riks- och kommunnivå!

 1. Fega
  ynkryggar
  till politiker har vi fått nog av! Om jag bestämde skulle hela sjuklövern, med Lööfskan i spetsen, få lämna sina uppdrag UTAN ersättning. Gå till A-kassan som alla andra får göra!
  Skäms och ta ert ansvar, GÅ!

  Gillad av 1 person

 2. Stämmer att jag plockade bort dig, framförallt därför att du inte skrev om ämnena i trådarna utan använde min FB-sida som en anslagstavla för ditt eget parti. Dessutom i ett mycket högt tonläge.

  Jag har inga som helst problem med att debattera och det finns gott om människor med andra preferenser än Moderaterna bland mina vänner på FB, däribland några som uppenbart röstar på SD.

  Men om den som deltar i diskussionen bara är intresserad av att skriva inlägg för att göra onyanserad reklam för sitt eget parti så får man räkna med att folk tröttnar. Något som kanske du själv borde tänka på.

  Gilla

  1. Det är väl en sanning med modifikation. För det första är jag ingen politiker som representerar SD, utan en vanlig medborgare som enbart ser SD som det enda alternativet i brist på annat. Det var dessutom valtider så självklart vill man ifrågasätta extra mycket och påvisa sjuklöverns brister. Det var inte så att jag skrev om helt andra saker än ämnet, däremot påpekade jag ofta M:s brister och förde fram SD som alternativ.

   Jag har gjort precis samma sak i Ann Heberleins kommentarsfält och hon har inte blockerat mig, eftersom hon förstår vikten av att låta människor – framförallt väljare – komma till tals oavsett om det är ris eller ros.

   Gilla

  2. Vill minnas att det var du Tobias som yttrade ordet volymer under alliansregeringen 2013 varpå du blev åthutad och tystad av Reinfeldt. Om det hade varit lite stake i dig Tobias så hade du förstås stått på dig och lämnat regeringen, precis som försvarsministern gjorde. Men du lät dig tystas och återigen var det den egna plånboken som styrde ditt handlande. Tycker vi har fått nog av fega politiker som inte vågar stå för sin åsikt utan ständigt viker ner sig när PK-maffian höjer rösten. Ditt förtroende är förbrukat!

   Gilla

  3. Det där är ju bara en ursäkt.Varför skulle hon prata för SD när hon inte ens var medlem? Hon speglade er egen politik och det ville inte du se? Du kan tydligen skämmas? Men du gosse,en stark vänster skall se till så att dina skamfyllda bördor lättas och att du och ditt anhang får betala priset.Fascisterna vill visst skicka er till Finspång men bättre att du får göra rätt för dig genom att ekonomiskt bidra.Du och ditt anhang har råd.Eller hur? Skärp dig människa och lite polityr har du väl kvar?

   Gilla

  4. Jag vet inte om en M-politiker ska kritisera andra för att använda ett ”högt tonläge” m.a.p. er före detta partiledare Reinfeldts uppenbara (personliga) hat mot SD och uttalanden som klart nedvärderar personer som sympatiserar med SD. Hans agerande (M och MP = sant) sänkte Sverige till en nivå där i stort sett ingenting fungerar i samhället utan alla resurser används till utlänningar som flyttar till Sverige av ekonomiska skäl.

   Ulf Kristersson är inte bättre med sin vägran att prata med SD. Istället får man se hur M lierar sig med MP (!!!!) i Stockholm för att regera.

   Om jag förstått det rätt skulle M och KD och SD kunna regera tillsammans och åstadkomma förändringar till det positiva i Sverige och för svenskarna. Men vad gör Kristersson? Fegar ur och ser hellre att S, V, MP och kanske tillsammans med L och C får makten. Ska det föreställa en M-partiledare för ett borgerligt parti?

   Gillad av 1 person

   1. Det är fruktansvärt hur Reinfeldt öppnade för klappjakt på oliktänkande.Att han ens vill öppna sin fula mun är obegripligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s