Enbart kvinnor och barn släpps in i Mexiko – tänk om Sverige kunde resonera lika klokt!

Som ni säkert noterat i nyhetsflödet under veckan så är cirka 3.000 migranter på väg från Honduras till USA för att söka asyl. Man flyr undan fattigdom och våld – gängkriminaliteten har tagit över och människors vardagliga liv påverkas påtagligt. USA:s president Donald Trump har uppmanat karavanen att vända om eftersom man inte ämnar släppa in dem i USA och man har uppmanat Mexiko att stänga gränsen. Detta har dock inte hindrat människorna som hellre tar chansen att försöka ta sig in i ”drömmarnas land” illegalt än att återvända till misären i sitt eget land och de passerade Guatemala tidigare i veckan samt är nu framme vid Mexikos gräns. Häromdagen försökte migranterna storma den mexikanska gränsen, men de tvingades tillbaka och befinner sig nu på bron som leder fram till gränsen.

Nu har man beslutat att öppna den Mexikanska gränsen för kvinnor och barn, samtidigt som myndigheter i Honduras och Guatemala försöker hjälpa människor att ta sig tillbaka till Honduras.

Tänk om svenska myndigheter hade resonerat på samma sätt när den stora migrantströmmen kom över Öresundsbron år 2015! Om vi hade stängt gränsen och bara släppt in kvinnor och barn samt skickat tillbaka resten till första säkra EU-land för att söka asyl där enligt Dublinförordningen, så hade vi haft ett helt annat land idag…

Men det är inte för sent ännu att agera, med rätt person vid rodret kan man göra det bästa av situationen och rädda det som räddas kan – till exempel stänga Sveriges gräns samt deklarera att man bara tar emot kvinnor och barn. Dock krävs en person med rätt kompetens, råg i ryggen och kämpaglöd – den personen lyser med sin frånvaro!

https://www.aftenposten.no/verden/i/MgGPa0/Mexico-apner-grensen-for-kvinner-og-barn-fra-migrantkaravane

mexiko.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s