Gudrun Schyman kritiserar Danmark för att de till skillnad från Sverige vågar agera!

Det finns vissa människor som man inte vill ska representera Sverigebilden – Feministiskt Initiativs medgrundare och partiledare Gudrun Schyman är en av dem.

I dagens danska tidning Politiken intervjuas den 70-åriga politikern och galenpannan. Tyvärr är artikeln låst, men det lilla man kan läsa bidrager inte till välbefinnandet om man säger så. Schyman talar bland annat om ”skammens tidsålder” och syftar då på Danmark, där hon menar att det som pågår i grannlandet med stängda gränser, parallella rättssystem och public service-inskränkningar är oerhört skrämmande.
-”Jag vill gärna se rasismen och sexismen försvinna. Jag vill se moderna föräldraskap och jag vill se rättvisa löner samt pensioner för bägge könen. Jag vill se att mäns våld mot kvinnor blir taget på allvar. Om Sverige har varit ett föregångsland för jämställdhet så går vi dessvärre tillbaka i det politiska landskapet de kommande åren. Det gör de flesta europeiska länder.”

Det hon säger – exklusive det om Danmark – är givetvis bra, men hon och jag ser mycket annorlunda på saken.

Hennes parti vill fortsätta importera våldtäktsmän så hur de då ska lyckas med att få mäns våld mot kvinnor att bli taget på allvar är en gåta. Tyvärr står en mycket stor andel utlandsfödda för rasismen och sexismen i landet, så varför man då fortsätter att förespråka öppna gränser är det ingen som vet. Modernt föräldraskap för mig innebär att låta alla föräldrar själva välja hur man vill fördela föräldraledigheten, men i Gudruns fall förespråkar hon att den ska kvoteras och att pappan ska vara hemma mer, även om det inte är kompatibelt att göra så för alla familjer.

Schyman vänder sig även mot att man i Danmark inför restriktioner i Public Service. I Sverige framgår det att Public Service skall vara opartiska – om man fortsätter att bryta mot detta om och om igen samt aktivt försöker påverka små barn genom att indoktrinera dem att tycka rätt genom barnprogram, så är det uppenbart att man måste agera. PS i Sverige måste antingen läggas ned eller stöpas om i grunden – något som i Schymans värld vore avskyvärt.

Hennes prat om jämställdhet rimmar illa i mina öron eftersom vi definitivt är långt från detta i Sverige, men där Gudrun anklagar vita män och förespråkar könskvotering i företagsstyrelser, tänker jag på helt andra saker – nämligen att vi importerar radikal islam till Sverige där kvinnor och flickor är lägst i rang i alla lägen och vars enda uppgift består i att föda barn, sköta hemmet och laga mat. Dessutom får de inte klä sig som de vill, inte tycka om eller gifta sig med vem de vill och i många fall måste de även skära bort delar av könsorganet och gifta sig med män som är dubbelt så gamla som de själva.

Gudrun Schyman själv har iklätt sig slöja för att visa sitt stöd för dessa kvinnor, men jag ser bara att hon stödjer en kvinnofientlig religion som ser ned på det täcka könet som något smutsigt och ointelligent, som bara duger till en sak.

När jag var på badhuset igår med barnen tänkte jag på vilken kulturkrock det måste vara för dessa flickor och kvinnor att kliva in i ett duschrum i ett svenskt badhus där nakna kroppar tvagas och man går omkring utan att skämmas eller täcka sig. Det måste antagligen vara en fruktansvärd upplevelse för dessa stackars inskränkta varelser.

Jag har dock noterat hur även svenska kvinnor/flickor ibland tvagar sig efter badet med badkläderna på för att man inte vill visa sig naken. Vissa går även in på toaletten och byter om. Jag vet inte om detta är en effekt av hysterin kring utseende och kroppsfixering nu för tiden som gör att man inte känner sig bekväm med att vara naken bland andra, men oavsett om det är flickor i burkini eller vanliga svenskar som duschar i badkläder för att de inte vill visa sig nakna, så blir det svårt att motivera för barnen att de inte ska skämmas för sin nakenhet i offentliga duschar och omklädningsrum när de ser andra som skyler/döljer sig. Vi föds nakna och det är naturligt att vara naken i vissa situationer – jag hoppas att det kommer att fortsätta att bejakas som normalt även i framtiden.

För att knyta ihop säcken så förstår jag inte att det överhuvudtaget finns underlag för ett parti som Fi och att de sitter i Kommunfullmäktige på vissa håll i landet synes mig ännu mer märkligt, men det säger också en del om varför debattklimatet ser ut som det gör i Sverige och hur det är möjligt att vårt lilla land kan vara så vänstervridet när så många andra Europeiska länder – inte minst våra nordiska grannländer – går åt helt andra hållet.

https://politiken.dk/debat/art6783126/Det-der-foregår-i-Danmark-er-uhørt-skræmmende?fbclid=IwAR1E_kOtHOPE7FeLPBNeRQgBb7xwLC9cqHIVckQ4Hei_WTf8rYGzOe8gk0Q

gudrun

Annonser

2 reaktioner till “Gudrun Schyman kritiserar Danmark för att de till skillnad från Sverige vågar agera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s