Australien överväger att följa i USA:s fotspår och flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem!

Australien kan följa USA:s initiativ och flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem.

Scott Morrisson, Australiens nya premiärminister, uttalade idag att han är öppen för att följa efter och kallade förslaget för vettigt.

Morrison som är evangelisk kristen, fick genast frågor om huruvida hans religion spelade in i hans beslut att överväga frågan, vilket Morrison nekar till. Han pekar istället på det faktum att Israel-Palestina-frågan befinner sig i ett status quo och inte gör några framsteg.
”Jag tror att vi måste utmana det ortodoxa som driver debatten och säger att frågor som att ta ställning till huvudstadsfrågan är tabu. Vi har gått med på en tvåstatslösning, men ärligt talat har det inte gått särskilt bra och inga framsteg har gjorts. Man fortsätter inte göra samma sak samtidigt som man inte förväntar sig några resultat.”

På tisdag morgon australiensisk tid, twittrade Netanyahu om att han hade pratat med Morrison:
-”Jag har idag talat med Scott Morrison. Han informerade mig om att han överväger att officiellt erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta den australiensiska ambassaden till Jerusalem. Jag är väldigt tacksam för detta. Vi kommer att fortsätta att stärka banden mellan Australien och Israel.”

Då väntar troligen ännu mer upplopp och hat i Gaza riktade mot Australien. Tur för dem att de inte har tagit in så många migranter i landet, då torde risken för en inhemsk attack vara liten.

jerusalem.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s