När ska svenska skolor börja utbilda flickor i självförsvar?

I Sverige rapporteras det numera om våldtäkter på daglig basis och det har nu blivit en del av vår vardag. Eftersom våra makthavare inte bryr sig och poliserna inte räcker till så har vi på något märkligt sätt accepterat det som en del av vår tillvaro precis som med dödsskjutningarna. Idag skrev man om två minderåriga flickor som våldtagits på en skola i Västsverige i våras, så våra barn är inte ens säkra inom skolans område.

I Sydafrika är varje kvinna och flicka väl medveten om risken för att våldtagas så fort man sticker näsan utanför dörren och därför har man nu börjat lära alla skolflickor självförsvar – kanske något för skolor i Sverige att ta efter? Om inte lagens långa arm kan skydda oss så får vi se till att skydda oss själva!

—————————————————-

I ett klassrum i den sydafrikanska staden Soweto lyssnar flickorna uppmärksamt för att lära sig hur de ska undgå att bli våldtagna – en risk som hänger över dem dagligen.
Ni ska låtsas att det här är en våldtäktsmans testiklar, säger tränaren och håller ut en vadderad platta att sikta på. En 11-årig flicka sparkar utan att tveka och levererar ett kraftfullt knä. Detta är en del av en heldags självförsvarsträning för att flickorna i skolan ska träna på strategier om de hamnar i en våldtäktssituation.
-”Gör aldrig misstaget att vara ensam i samma rum med någon som du inte känner dig komfortabel med för att din magkänsla har varnat dig. Om Du blir attackerad så skrik så högt du kan.”

Enligt statistik rapporteras över 110 våldtäkter i Sydafrika varje dag, men det är egentligen toppen av ett isberg eftersom väldigt många våldtäkter inte anmäls. Vissa studier visar på att en av 13 våldtäkter inte anmäls till polisen.

Nya våldtäktsfall som skakar landet har triggat igång oron bland många sydafrikaner. I september blev en 17-åring våldtagen på ett sjukhus av en man som låtsades vara läkare, dagen efter att hon fött barn. Ungefär samtidigt blev en 7-årig flicka våldtagen på toaletten på en populär restaurangkedja i huvudstaden Pretoria.

Kvinnorna i den Afrikanska Nationella Kongressen kräver nu att man börjar med kemisk kastrering av våldtäktsmän eftersom inget ser ut att kunna få ned antalet attacker.

En av instruktörerna i skolan berättar om den hemska utvecklingen:
-”Våld har blivit normaliserat i Sydafrika. Det är så många våldtäkter att människor har blivit avtrubbade. Jag förespråkar en mix av självförsvarsträning i kombination med mental medvetenhet. Självförsvaret ger flickorna självförtroendet att sätta gränser. Många fall av sexuellt våld begås av personer som känner offret. Två kvinnor mördas varje dag i Sydafrika av sina partners eller tidigare partners.”

I en annan skola i Soweto tränar pojkar på att visa känslor och utveckla empati för andra människors känslor. I afrikanska samhällen lär man ofta pojkar att inte visa känslor. När man visar känslor är det ett tecken på svaghet.

Så här långt har föreningen som står bakom kurserna utbildat 13.000 barn och dess påverkan på barnen har imponerat på regeringens hälsodepartement, som har bett dem utbilda 160 nya instruktörer.

En mamma, Mali Masondo, berättar om hur djup skräcken är över att bli våldtagen och att det präglar både barnens samt familjernas dagliga liv:
-”Man vet inte vem man ska lita på, vem man ska älska eller bry sig om. Ibland tillåter man inte ens människor att älska ens barn som de önskar eftersom man tänker på den negativa sidan varje gång.”

SA.jpg

Annonser

5 reaktioner till “När ska svenska skolor börja utbilda flickor i självförsvar?

 1. Självförsvar borde redan finnas på schemat i varje svensk skola för unga kvinnor.
  När samhällsutvecklingen rasar samman som den gör, måste alla börja tänka på sin egen och de nära och käras säkerhet, inte bara i skolan, utomhus, utan även runt hemmet. Var vaksamma överallt.
  Tyvärrär det så illa.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 2. Googla Rape Axe.En hullingförsedd typ kondom som kvinnor stoppar upp likt en tampong.Det är nog ingen vidare njutning att få penisen perforerad av tusentals små hullingar.Ryser av att tänka på det.Kan det vara något för den svenska marknaden?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s