Kasta in handduken eller torka av sig svetten och fortsätta? Det är frågan!

Veckan börjar lida mot sitt slut och förutom politiskt kaos har vi det senaste dygnet även lyckats pricka in tre våldtäkter i Västerås, Katrineholm och Nyköping. Troligen kommer det snart in en rapport om en dödsskjutning eller knivhuggning i Malmö, Stockholm eller Göteborg så att även denna helg kan bockas av enligt vår nya praxis där det grova våldet är en del av varje svensks vardag. Numera är vi så vana att vi bara scrollar förbi utan att reagera nämnvärt – på sin höjd skänker man en tanke till brottsoffret och dess familj. Våra sju maktkåta politiska ledare däremot har bara siktet inställt på en sak och reflekterar nog inte ens över att landet, som de så hett längtar efter att få regera över, håller på att falla sönder.

Fyra veckor har gått och Ulf Kristersson (M) har kastat in handduken, samtidigt som lokala Moderatpolitiker ute i landet är uppgivna över att deras ledare svikit dem så lättvindigt istället för att våga ta klivet och regera med hjälp av Svarte Petter. Det är lite märkligt att gå ut och säga att man vill bli statsminister men sedan lämna walk-over i sluttampen på grund av en principsak. Jag tycker det visar allt för tydligt att Kristersson inte har det som krävs för att regera landet.

Stefan Löfvén (S) å sin sida ser redan fram mot morgondagen då han troligtvis kommer att få frågan om att bilda regering från Talmannen och i hans huvud har han redan allierat sig med Centerpartiet och Liberalerna – dags för projekt kohandel! Det enklaste är väl att erbjuda Annie rollen som vice Statsminister och Björklund posten som Skolminister så blir alla nöjda. Sedan är det bara att kasta några köttben till V och MP så är saken biff!

Jimmie Åkesson börjar däremot tröttna på den här leken och uttalar idag att det är dags att börja samtala nu eller utlysa nyval. Sverigedemokraterna säger sig vara villiga att prata med alla – både till höger och vänster – som kan göra eftergifter till deras fördel. Nyval verkar dock inte vara i sikte än på ett tag. Först ska Löfvén mangla sina förslag till regering fram och tillbaka, vilket kanske går åt skogen. Då får kanske Kristersson chansen på nytt och om även det misslyckas kan det gå över till Löfvén igen. Om man ändå inte lyckas att bilda en stark regering så väntar nyval. Det här kan alltså hålla på fram till jul om vi har otur, vilket betyder att vi förlorar ännu mer värdefull tid.

Under tiden som kurage, kompetens och jävlaranamma saknas hos sjuklövern, fortsätter Moder Svea att läcka som ett såll. Bara för att våra makthavare befinner sig i ett politiskt limbo så står inte tiden still för oss vanliga dödliga. Vi behöver fortfarande sjukvård, arbeten, fungerande kollektivtrafik, en tillfredsställande skolgång och bostäder med mera. Vi behöver inte fler ekonomiska migranter som skor sig på skattebetalarnas bekostnad och naiva politikers bidragsbonanza samt vi behöver verkligen inte mer grov kriminalitet och jihadister. Ändå fortsätter dörren att vara vidöppen eftersom ingen reell regering finns tillgänglig som kan ta tag i problemen.

I dagens Expressen skriver man i en ledare att en ren S+M-regering är det mest realistiska, jag förstår inte hur man tänker då – partierna befinner sig milslångt från varandra politiskt sätt, precis som det bör vara och förhoppningsvis skall förbli. Väljarna behöver två motpoler att välja på. Att sammanfoga dessa vore ett stort misstag då det som kommer ut på andra sidan är en transparent sörja utan minsta tillstymmelse till att kunna rädda Sverige från undergång.

Jag förstår fullkomligt Åkessons frustration – vad är det som är så förbannat svårt? Det verkar som att Ulf Kristersson hellre går till historien som den mest menlöse statsministerkandidat som Sverige skådat – till och med Bo Lundgren hade mer karaktär – istället för att ta Ebba i handen och kliva över till det parti som man har mest gemensamt med politiskt sett samt därigenom vara med och skapa historia på riktigt. Det är fullkomligt absurt! Ingen kan vara så urbota dum att prestigen är viktigare än att få igenom sin egen politik! Jo då i Sverige är allt möjligt och här är det inte bara en partiledare som är korkad utan även sex andra – det måste vara ett rekord även internationellt sätt!

begin.jpg

 

Annonser

11 reaktioner till “Kasta in handduken eller torka av sig svetten och fortsätta? Det är frågan!

 1. Det är tur att samhället inte debiterar en skuld som vi först tvingas betala innan vi är fria.Enligt bloggaren cornucopia tar det 19 år att betala av på samhällskulden från födseln till till och med fyra års högskolestudier.I ditt fall tillkommer några förlossningar som kostar 23 000 kronor styck så nej,du är fortarande skyldig samhället pengar.Plus ränta.Ditt samvete får avgöra men visst kan man leva på betydligt mindre lön än idag.Tips på skattefritt arbete:sy e själv kläder,jaga,fiska,tillverka ved för eget behov till uppvärmning,odla egna grönsaker,skaffa en hushållsko och en hushållsgris.Allt det uppräknade är skattefritt och du slipper att arbeta de timmarna som går bort i skatt.Smart va? En liten inkomst måste man ju ha men du kan kanske gå ner i tid.Skönt att veta att man inte bidrar så mycket i skatt och istället kan ligga på soffan de timmarna som annars går bort till skv. Då kan du blogga oftare:)

  Gilla

   1. Ifall du med att kasta in handduken menar att du överväger att sluta arbeta eller vad menar DU? Isåfall får du tänka om för du är ju inte skuldfri ännu,du har kostat mycket från födseln till nu.Precis som alla andra.Men jag missuppfattade kanske rubriken?

    Gilla

   1. Ahaa,ja han får nog tvätta den där handduken först för det har varit krävande för honom.Ja fy f.. vilka pajasar vi har där.De får nog skynda på lite för tänk ifall vi upptäcker att det går alldeles utmärkt utan någon regering.

    Gillad av 2 personer

 2. Visst har du, Jenny, rätt!
  Jag slås ofta av tanken att vissa partiledare tycks vara hela partiet! Inom M vill mer än 50 procent ha ett samarbete med SD!!! Men fjanten Kristersson säjer näää! Avsätt karl’n! Och in med en realist!

  Gillad av 1 person

 3. Håller med dig fullt ut. Detta börjar bli riktigt patetiskt & pinsamt.
  Tjafsat om att ”Normalisera” SD handlar enbart om makt. De är så rädda för att SD skall plocka väljare från dem vilket gör att de får mindre partistöd och mindre stolar av makt. Men att sno deras politik går minsann hur bra som helst, de tror att de skall vinna/behålla väljare på så sätt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s