Den kinesiska regeringen motarbetar religiös extremism och tvingar muslimer att anpassa sig till den kinesiska kulturen!

Meningarna går isär om islam – enligt vissa är det fredens religion och enligt andra är det roten till allt ont. Om vi skulle fråga kineserna så sällar de sig nog till den sistnämnda gruppen.

Precis som i alla religioner finns det fanatiker som tyvärr drar ner namnet i smutsen och i kölvattnet uppstår det många problem att hantera. Sverige är ett mycket bra exempel på hur man INTE ska göra! Här har politikerna bjudit in alla religioner att frodas under samma tak, utan att tänka på att vissa religioner inte är kompatibla med varandra och man har samtidigt valt att blunda för extremismen som nu frodas från norr till söder, som man istället bejakat genom att godkänna diverse moskébyggen trots att de bygger på radikala tolkningar av islam.

I Kina tänker man lite annorlunda och i landets problemtyngda nordvästra region Xinjiang, där majoriteten av befolkningen är muslimer, satsar regeringen allt på ”sinifiering” (språkligt eller kulturellt anammande av Kinas språk och kultur) av religion i syfte att upprätthålla samt främja etnisk solidaritet och harmoni.

Tidigare i veckan var den seniora kommunistpartitjänstemannen You Quan, chef för ”United Front Work Department” som övervakar etniska och religiösa angelägenheter, på besök i Xinjiang och gjorde då följande uttalande:
-”Partiets ledarskap över religiöst arbete måste upprätthållas och vi måste vara på vår vakt mot infiltrering av religiös extremism.”

Sinifieringen bygger på att icke kinesiska samhällen skall tvingas anpassa sig till den kinesiska kulturen, särskilt den etniska Han-majoriteten. Detta inkluderar klädkod, religion, kultur, politik och språk.

Ungefär en miljon muslimer hålls i brutala bildningsläger i Xinjiang. Lägren är en del av Kinas ”strike hard-kampanj”, som påstås använda utomrättsliga kvarhållanden, övervakning, politisk indoktrinering eller ”omskolning”, tortyr och missbruk, i syfte att utrota extremism.

Kinas agerande har väckt internationell kritik och USA överväger att införa sanktioner mot tjänstemän och företag som är kopplade till anklagelser om kränkningar av mänskliga rättigheter. FN har uppmanat Kina att stänga lägren.

Kina å sin sida säger att Xinjiang står inför hot från islamistiska militanter och separatister samt har avvisat alla anklagelser om misshandel i ett område där det under de senaste åren har pågått dödliga oroligheter mellan Uigurer och Han-kineser.

Nu förespråkar jag inte att vi ska införa interneringsläger för att stävja extremismen, men att bara stå med huvudet under armen och bocka som man gjort de senaste decennierna är inte längre möjligt utan det krävs att någon agerar även här i Sverige. Vi har hört oss ur led på tomma ord och nu krävs det att man går från ord till handling och inser att det inte är nazismen som är det största hotet mot samhället!

kina

Annonser

2 reaktioner till “Den kinesiska regeringen motarbetar religiös extremism och tvingar muslimer att anpassa sig till den kinesiska kulturen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s