Alliansen är död och farsen om svensk riksdagspolitik fortsätter några veckor till!

Vi behövde inte ens vänta till på måndag innan beskedet kom som ett brev på posten – Alliansen är nu officiellt död!

Som förväntat var inte Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) intresserade av att släppa fram en Moderatstyrd regering och nu är så klart Stefan Löfvén helt till sig i kläderna eftersom detta öppnar upp för honom att istället försöka bilda regering. Dock är det inte så mycket att jubla över eftersom han sitter i samma båt. Hans enda möjlighet är att plocka in Vänsterpartiet i en regering och det krävs ett visst mått av desperation för att det ska bli verklighet, men i denna tid av maktlystnad är allt möjligt.

Centerpartiet kan numera klassificeras som ett rött parti istället för blått. På riksnivå väljer man hellre ett samarbete med S och detsamma ser vi på lokalnivå i diverse kommuner – t.ex. Malmö och Ystad. Jag förstår faktiskt inte hur ett parti som alltid varit böndernas parti har gått från att vara ett tryggt borgerligt mittenparti till att bli ett rött vänsterideologiskt parti som vurmar för öppna gränser och istället för att arbeta för att föra fram sin egen politik, gör allt för att få makt. Det är verkligen en mycket oattraktiv egenskap och om jag hade varit aktiv politiker i Centerpartiet hade jag lämnat partiet omgående, för jag skulle aldrig kunna stödja ett sådant falskspel.

En annan som slickar sig runt munnen efter den senaste utvecklingen är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som ser goda möjligheter att bilda ett konservativt block. Inte mig emot så klart, men det känns som att Moderaternas partiledning med Ulf Kristersson i spetsen har väldigt lång väg kvar innan man kan acceptera den nya spelplanen. Kristdemokraternas Ebba däremot är nog med på noterna.

Ska man se krasst på det så har vi inte kommit särskilt långt på väg utan vi står kvar och stampar på samma punkt som för några veckor sedan, med ett land som saknar ett kompetent och tryggt politiskt styre samt ett gäng yra höns som inte kan enas om vem som ska ta på sig ledartröjan och vilka som vill leka Följa John!

Det är bara att luta sig tillbaka och låta farsen pågå i några veckor till, samtidigt som resten av världen skrattar sig halvt fördärvade över det dumma lilla kungadömet i norr och dess ”naiva” politiska företrädare!

fars.jpg

Annonser

En reaktion till “Alliansen är död och farsen om svensk riksdagspolitik fortsätter några veckor till!

  1. Varför rösta bort Löfven när man ändå inte kan presentera något alternativ? Den där alliansen borde omyndigförklaras för detta löjliga spel gör att Sverige förlorar viktig tid.Bra ifall socialdemokraterna får ytterligare fyra år,det är inte läge för kursändringar och fler experiment med privatisering av sjukhus med mera som moderaterna i Malmö vill.För en gångs skull är den nån nytta med sossarnas knähund-centerpartiet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s