Bekräftat att Jamal Khashoggi blev mördad och styckad inne på det saudiska konsulatet!

Det har nu bekräftats att den saudiarabiska journalisten Jamal Khashoggi, som den 2 oktober gick in i Saudiarabiens konsulat i Istanbul för att få tag i dokument som certifierade att han hade skiljt sig från sin ex-fru varpå han försvann, mördades.

Turkiska källor var först med att berätta för media att man trodde att Khashoggi hade undanröjts avsiktligt av Saudiarabien för att han kritiserat landets regim, något som Saudierna å sin sida å det bestämdaste förnekat och istället insisterat på att Khashoggi lämnat byggnaden innan han försvann.

Nu har amerikanska och turkiska myndigheter berättat för Washington Post att det finns en ljud- och videoupptagning som bevisar att Khashoggi blev torterad och mördad inne på det saudiska konsulatet i Istanbul. Uppgifterna som är klassificerade innehåller en videoupptagning som visar hur ett saudiskt lönnmordsteam angriper Khashoggi efter att han gått in i byggnaden. Han dödades och hans kropp styckades. Ljudupptagningen var enligt uppgift särskilt hemsk – man kan höra röster av män som pratar arabiska, hur Khashoggi blev utfrågad, misshandlad, torterad och sedan mördad. Det är oklart hur turkiska och amerikanska myndigheter har fått tag i inspelningarna.

Nu har Saudiarabien fått det hett om öronen och många stora mediehus vägrade i protest att låta journalister deltaga på Saudiarabiens presskonferens häromdagen. Uppgifter gör nu också gällande att många internationella företag som ingått guldkantade avtal med Saudiarabien överväger att dra sig ur.

Jag vill tillägga att hade vederbörande inte varit journalist så hade vi inte hört ett ljud om den här händelsen. Det finns tusentals människor som försvinner varje år på olika håll i världen där länders myndigheter har ett finger med i spelet. Makar och fäder/mödrar som aldrig kommer hem igen, vars fall inte uppmärksammas i internationell media och där familjen troligen aldrig någonsin någon förklaring till vad som hänt och heller inga kompensationer.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/turks-tell-us-officials-they-have-audio-and-video-recordings-that-support-conclusion-khashoggi-was-killed/2018/10/11/119a119e-cd88-11e8-920f-dd52e1ae4570_story.html?noredirect=on&utm_term=.60ea6f770a05

jamal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s