Vad händer om sju partiledare försvinner?

Min äldsta son tycker precis som jag att avsnitten av ”Political Island” är mycket roande och igår frågade han vad som skulle hända om det skulle ske något liknande i verkligheten – det vill säga att sju partiledare försvann spårlöst.

Det är faktiskt en mycket intressant tanke att fundera över teoretiskt. Ponera att våra sju partiledare reste tillsammans och att flygplanet försvann från radarn. Kvar står vi – en blödande nation utan någon bakom styrspakarna. Det här skulle kunna öppna upp nya möjligheter för att lösa regeringsfrågan. Nu är det nämligen fritt spelrum för andra aktörer i partierna att kliva fram och jag är övertygad om att det finns både kloka, modiga och samarbetsvilliga personer i samtliga partier.

Helt plötsligt skulle spelplanen vara helt ny – Magnus Karlsson skulle ersätta Åkesson, Adaktusson går in istället för Ebba, Elisabeth Svantesson kunde ta över Moderaterna, Gulan Avci kliver in för Liberalerna, Diana Zadius ersätter Annie Lööf, Amineh Kakahaveh tar Vänsterpartiet till nya höjder. Men vad gäller Socialdemokraterna och Miljöpartiet lyckas jag inte vaska fram någon vettig kandidat så jag lämnar det därhän. Med nya engagerade ledare tror jag att det äntligen skulle lossna och börja hända saker!

Det känns verkligen som om dagens trötta ledare i sjuklövern har gjort sitt och behöver bytas ut. Det är i alla fall uppenbart att de saknar både kompetens, styrka, kurage och viljan att samarbeta utanför boxen, vilket genererar det dödläge som råder samt påvisar att de inte har rätt egenskaper för att kunna styra ett land. Dessutom saknas glädjen och energin som en bra ledare också bör förmedla. Allt pekar på att vi kommer att få en fortsatt röd regering med stöd av C och L, så det är väl bara att ställa in sig på fyra år med Ygeman och Lööf i spetsen. Sedan kommer vi att befinna oss längst ned i dyn och kräla – då först kanske det är möjligt med den nystart som landet så väl behöver!

spel.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Vad händer om sju partiledare försvinner?

  1. Hej Jenny Jag läser med intresse dina inlägg i debatten. Nu tror jag att det kan bli lite för många per dag. Det vore nog mer effektivt att begränsa sig till 2 max 3 per fag för att intresset ska upprätthållas. Bara en fundering… John

    Skickat från min iPhone

    Gilla

    1. Tack för din synpunkt. Jag skriver när jag känner att jag har något att skriva eller ser en nyhet som behöver delas. Jag driver inget vinstgivande företag med en kundkrets – det är enbart en fritidssysselsättning. Man kan välja själv om man inte vill läsa.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s