Den tillrättalagda bilden av Sverige utomlands måste försöka upprätthållas till varje pris!

Råkade få syn på denna artikel i New York Times som är skriven av en svensk kvinnlig journalist vid namn Maud Cordenius.

Hon målar upp en snyfthistoria om sin mor som själv var migrant och hur hemskt det vore om nazisterna i Sverigedemokraterna skulle komma till makten för partiet vill kasta ut alla invandrare. Hon jämför även med hur svenskarna utvandrade till USA på 1800-talet och fick chansen att starta nya liv, vilket en släkting till henne tydligen gjorde.

Alltså hur kan en sådan snedvriden artikel få publiceras utomlands? Hur kan man jämföra utvandrarna för över hundra år sedan med dagens situation? Jag är förbluffad att hon överhuvudtaget bor i Sverige, men Nacka tillhör inte de mest utsatta områdena direkt. Hon verkar inte ens ha läst SD:s partiprogram utan vräker ur sig ren smörja baserat på hennes känslomässiga uppfattning.

Jag var givetvis tvungen att kommentera artikeln på deras Facebooksida. Där var inte särskilt många kommentarer, men någon verkade tycka att detta måste vara sant för hon bor ju i Sverige typ. Synd att man inte har kontakter på NYT – jag hade gärna skrivit en svavelosande replik!

2 reaktioner till “Den tillrättalagda bilden av Sverige utomlands måste försöka upprätthållas till varje pris!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s