Living in a happy nation!

Strax innan sommaren skrev jag om att många svenskar inte hade en tanke på det förestående valet, utan gick upp i tankarna kring den kommande semestern och hur man bäst skulle ta tillvara på sommarledigheten. Jag hyste vissa förhoppningar om att det skulle vara en tillfällig hybris och att folk skulle komma till insikt om den allvarliga situationen vi står inför efter sommaren, när vardagen gjorde sitt obarmhärtiga intåg. Sedan kom och gick valet med ett resultat som lämnade alldeles för mycket kvar att önska samt även talade sitt tydliga språk om att polletten fortfarande inte trillat ned hos svenska folket.

En månad efter valet har vi fått se hur våra politiska makthavare beter sig som om Rosenbad vore en lekstuga samtidigt som man påvisat helt öppet att makten är viktigare än allt annat. Vi har under denna relativt korta period haft flera gängkriminella uppgörelser, våldtäktsfallen hopar sig återigen, skolor och bilar brinner, reportage om att islamistisk extremism har slagit rot på många håll i landet pryder tidningarna, vårdköerna fortsätter att hopa sig samt skol- vård- och polisskrået fortsätter att gå kräftgång. Ändå är Svensson nöjd!

Ser man sig omkring när man är ute på gatan så ser man att de flesta ler, har det rätt så bra och känner sig nöjda. Man ser inga sjuka, fattiga och eländiga människor på gatan, inga som stryker runt gathörnen och skyggar, inga svältande barn med håliga kläder och smutsiga uppenbarelser – till och med de så kallade tiggarna ser välmående ut. Däremot ser man mobiltelefoner, i-pads, laptops, märkeskläder, eleganta skor, dyra barnvagnar, fräcka frisyrer, välvårdade människor, nya bilar med mera. Det är alltid fullt av människor i köpcentrum och hos återförsäljare av vitvaror och hemelektronik – konsumtionssamhället verkar vara på topp och man kräver hela tiden mer nya saker! Givetvis har vi fattigpensionärer som letar bland soporna och utsatta områden där det finns verkligt fattiga människor, men det här handlar om den allmänna bilden.

Lågkonjunkturen ligger och lurar längre fram, men gemene man reflekterar inte över detta – inte heller tänker man på hur illa ställt det egentligen är med Sverige, istället köper man Magdalenas friserade siffror och sjuklöverns löften om den fantastiska framtiden som är vår. Jag är nästan beredd att påstå att en hel del av medborgarna är redo att öppna sina hjärtan på nytt!

Jag har faktiskt kommit till insikt idag om att vi inte är där ännu. Vi är långt från botten! Vi måste falla bra mycket längre och slå oss väldigt hårt innan det går upp ett ljus för majoriteten av svenska folket vad som håller på att hända. Det är först när de själva blir drabbade som insikten kommer med full kraft. Vi har haft det bra för länge säger många och jag håller med – vi måste lida på riktigt innan vi kan komma ut på andra sidan!

Jag tror tyvärr inte att demonstrationer och folkliga protester kommer att ha någon effekt nu, eftersom det är alltför få som kommer att ansluta sig. Just nu är allt för många människor i Sverige nöjda med sin tillvaro och är inte redo att varken lyfta häcken från soffan eller rucka på något i sina liv. Vi får bida vår tid, fortsätta prata och informera varandra – tids nog kommer bilan att falla och när den väl gör det så blir det inte nådigt!

nation

Annonser

3 reaktioner till “Living in a happy nation!

  1. Du har så rätt Jenny.
    Det sovande folket fortsätter sin törnrosasömn och kommer aldrig att vakna förrän dom fallit väldigt hårt i marken och då kanske det går upp ett ljus att allt är inte mjölk och honung längre i Sverige.
    Rebloggar detta på micaelsblogspot

    Gillad av 2 personer

  2. Fast vi vet sällan vilka kors vår nästa bär och det är väl ibland så att den som har störst anledning att klaga biter ihop och kämpar på utan så mycket knyst.Alternativ media är bra och ett viktigt komplement men hämtar man sin omvärldsbild endast från dessa undergångsprofeter kan man ju tro att det brinner i varje hörn.Du säger ju att en del lever i en filterbubbla och jag tror att det i allra högsta grad gäller de människor som bara läser alternativ media och knappt ens vill titta åt andra nyhetsförmedlare.Jag utgår från mig själv och vet att det påverkar en väldigt negativt att läsa dessa alternativa publikationer,lägg därtill något personligt problem och du har en komplett hjärntvättad människa.Ta bara det faktum att många Sverigedemokrater på allvar menar att det var systematisk valfusk.Det är över gränsen för rättshaveri.Men så slutar många på högerkanten,som rättshaverister och förgrämda klagopellejönsarLite rätt hade Reinfeldt ändå när han undrade ifall granen brunnit.Läser man alternativ media så tror man ju att det brinner i samtliga rum i ens lägenhet.Gaska upp dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s