Norge: Sverige lider brist på styrning vad gäller integration och migration, har ingen kontroll hur många eller vem som kommer in i landet, ingen plan för var alla ska bo, mörklägger sanningen om religionskonflikter och driver naiv skolpolitik!

I gårdagens Aftenposten får svenska politiker sig en rejäl känga på grund av deras aktiva val att blunda för utvecklingen av radikal islam som har lett oss fram till det samhälle vi nu ser breda ut sig alltmer.

Salafismen sprider sig som ett gift från norr till söder och frågan är hur länge till svenska folket kan tolerera att politikerna skyller på att de har varit ”naiva” samtidigt som man målar upp luftslott om åtgärder som man aldrig kommer att genomföra? Skämskudde fram – för vilken gång i ordningen?!
_______________________________________

Vårt grannland Sverige har alltså hamnat i en situation där man kan driva friskolor med statliga medel samtidigt som man rekryterar till en av världens värsta terrororganisationer. Det var det oberoende journalistiska projektet ”Doku” som förra veckan avslöjade att en skolchef i Sverige har drivit aktiv rekrytering till den Islamiska Staten. Den så kallade ”Vetenskapsskolan” i Göteborg har i motsats till vad namnet antyder inte fokuserat särskilt mycket på vetenskap – däremot har man flera gånger varit i blåsväder för kopplingar till extrem islam och för att man uttryckt sympatier för IS.

För de som granskar dessa miljöer kommer det därför inte som någon stor överraskning att skolchefen är en av de cirka 2000 personer som utgör Sveriges extrema miljö för våldsbejakande islamism.

Detta är helt klart en konsekvens av en fullständig brist på styrning i migrations- och integrationspolitiken. Grannlandet har varken kontroll på hur många eller vem som har kommit till landet. Man har heller inte haft någon plan för hur och var människor bäst bör bosättas samt man har i åratal systematiskt skyfflat konflikter med utgångspunkt i kultur och religion under mattan.

Det här har medfört att friheten för många människor som dagligen lever med stark religiös kontroll över sina liv har begränsats. Det har även gjort så att grannlandet har saknat förmågan och viljan att ta den nödvändiga uppgörelsen med den mest extrema islamistiska extremismen, som tyvärr har blivit ett betydande problem.

Nu ser vi emellertid också att islamistiska extremister har fått god hjälp av svenskarnas fullständiga naiva och krampliberala skolpolitik – kort sagt är det ganska fritt fram för folk som vill starta skolor med offentliga medel i grannlandet. En av utmaningarna hos en sådan politik är bristen på kontroll över vem som driver skolor och vad som förmedlas på skolorna.

Som en del av detta system finner vi religiösa friskolor som naturligt nog skiljer elever åt baserat på religion och därmed också kulturell bakgrund. Många sådana skolor har tidigare varit i fokus för religiös indoktrinering, könsbaserad undervisning och andra saker som man kan förvänta sig när man låter fundamentalister driva utbildningsinstitutioner.

Ett exempel är det svenska samhällsprogrammet «Kalla fakta» som förra året avslöjade att flickor på en muslimsk friskola var tvungna att sitta för sig själva längst bak i bussen, medan pojkarna fick sitta där framme.

Det är i princip omöjligt att hitta en mer eländig medicin för att lösa svenskarnas betydande utmaningar än att organisera skolväsendet på det här sättet som man gjort.

Extrema ideologier kommer alltid att försöka ta sig in i skolsystemet för att kunna indoktrinera barn och unga, därför bör det inte komma som en överraskning att islamistiska fundamentalister tänker på samma sätt.

Det är ingen tillfällighet att länder som Saudiarabien satsar stora belopp på att finansiera skolor, förutom ytterligare moskéer, i resten av världen. Bara i Pakistan kan det vara tal om att det existerar så många som 24.000 så kallade islamistskolor som är finansierade av saudiska medel.

NRK har tidigare avslöjat att norska barn blir sända till Somalia för att undgå att bli för norska. Vittnesuppgifter om brutala straffmetoder i egna tortyrkammare är dessvärre inget unikt för Somalia, utan finns på liknande skolor på många andra håll i världen – till exempel i Pakistan. Att dylika extremt religiösa institutioner också innefattar sexuella övergrepp är dessvärre inte heller överraskande.

Saudisk finansiering av extremism är även en känd sak i Europa, där Saudiarabien är den främste bidragsgivaren till brittisk extremism. Finansieringen sker främst genom moskéer och islamiska utbildningsinstitutioner. I Sverige finansierar Saudiarabien var fjärde moské.

Problemet med islamistiska fundamentalister som driver skolor är dock inget nytt i Norge heller, även om vi inte har samma omfattning av problemen som i Sverige. Länge har organisationen Islam Net, som ideologiskt ligger nära statsreligionen i Saudiarabien med sin extrema och salafistiska utövning, drivit ett omfattande missionärsarbete bland barn och unga. Före sommaren gav samma organisation ut en ny propagandafilm där en av organisationens målsättningar framträder tydligt, nämligen att lära upp ett knippe fundamentalister som senare ska etablera muslimska förskolor och skolor.

Att ge de mest hatfulla delarna av islam tillgång till unga människors sinnen genom egna utbildningsinstitutioner, är likvärdigt med att sprida gift mot demokratin, mot kvinnor, mot homosexuellas rättigheter samt mot rätten att tala och tänka fritt.

Avslöjandena om den svenska ”Vetenskapsskolan” bör vara en kraftig väckarklocka för alla som är upptagna av frihet. Vi har inte heller råd att vara naiva i mötet med extremism – det är nämligen barnen som betalar priset!

https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/EoMdaK/Islamister-jobber-pa-spreng-for-a-pavirke-barn-og-unge-med-skadelig-propaganda-De-larer-folk-a-hate–Andreas-C-Halse

20181009_221134

 

 

Annonser

3 reaktioner till “Norge: Sverige lider brist på styrning vad gäller integration och migration, har ingen kontroll hur många eller vem som kommer in i landet, ingen plan för var alla ska bo, mörklägger sanningen om religionskonflikter och driver naiv skolpolitik!

  1. När till och med riksåklagaren under Reinfeldts tid verkade för att en person, som av Ryssland anklagades för terrordåd och ville ha utlämnad,skulle få stanna och ges svenskt mrdborgarskap inser man att de senaste regeringarna aktivt satt vårt lands säkerhet på spel och ytterst våra liv.RÅ i det fallet var Anders Perklev och jag ringde och tog ut domen och kan du tänka dig att de tjänstemän som jag pratade med nästan urskuldade beslutet när jag började diskutera det.Tjänstemän skall ju vara neutrala men även de insåg det helt sjuka,politiska beslutet.Men nu bryr inte jag mig så mycket om sånt för jag inser att detta är kört för Sverige.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s