Ännu ett steg för att få flyktingar att återvända hem – Syrien ger desertörer och män som hållit sig undan från militärtjänsten amnesti!

Nyligen skrev jag om hur den syriska regeringen deklarerat att man vill att alla syriska flyktingar återvänder hem för att bygga upp landet igen samt att flera länders militärstyrkor bör dra sig ur landet omgående, något som svensk media för övrigt har förtigit rätt så bra.

Nu går Syriens president Bashar al-Assad ut och ger amnesti till syriska desertörer och män som har undvikit militärtjänst under de senaste årens krig i landet. Det gäller inte alla desertörer, men tidigare soldater som inte har tillhört upprorsmakarna. Syriska män som befinner sig inom landets gränser får fyra månader på sig att infinna sig och flyktingar utanför landet får sex månader.

Detta skall bana vägen för att få syriska flyktingar att återvända hem igen. Bland de nästan 5 miljoner syrierna som har flytt till utlandet och 11 miljoner som har flytt till andra delar av landet, är det många män som antingen är desertörer från militären eller på flykt för att undgå att bli rekryterade till Assad-militären. Hittills har desertörer riskerat ett hårt fängelsestraff för att vägra göra militärtjänst såväl som att desertera, men nu får dessa män fri lejd.

I dagsläget har militären i landet halverats på grund av omfattande tapp under kriget, dels på grund av deserteringar såväl som problem med att rekrytera nya soldater. Enligt det Syriska Observatoriet för Mänskliga rättigheter har man mist omkring 80.000 soldater. Detta har medfört att Assad anlitat legosoldater från den libanesiska Hizbollah-milisen, det iranska revolutionsgardet och irakiskt samt afghanskt milisfolk som rekryterats från Iran.

Återigen goda nyheter för alla länder som huserat tusentals migranter från Syrien de senaste åren – som till exempel Sverige! Det börjar således bli dags för dessa migranter att tervända till sitt hemland för att hjälpa till med att återuppbygga landet.

Hade det varit lite ruter i de svenska myndigheterna hade man redan börjat skicka ut informationsfoldrar till hushållen om hur man gör och på vilket sätt myndigheter kan bistå vid en repatriering till hemlandet. Den kompakta tystnaden från hela etablissemanget talar dock sitt tydliga språk – Sverige, den inbillade humanitära stormakten, kommer inte att bidraga till att hjälpa människor att återvända till sina hemländer. Det är bättre för hela klanen att de stannar kvar här och lever på bidrag resten av sina liv – tänk så skönt att slippa ha någon som ställer krav på en hela tiden – här kan man bara sitta på sin gump dagarna i ända och ändå få allt serverat utan att behöva lyfta ett finger.

Samma problem ser vi med Somalia, där man flertalet gånger försökt kalla hem sin befolkning som tidigare flytt landet, men ingen kommer… Kanske inte så märkligt när landet de bor i inte ens försöker samarbeta för att detta ska komma till stånd. Allt prat om tillfälliga uppehållstillstånd och att människor ska återvända hem igen när deras hemländer anses säkra är bara buffel och båg! De som befinner sig i landet – är här för att stanna! Det ser ut att vara dagens bittra sanning och hade varit helt acceptabelt om vi inte fortsatte att hela tiden ta in nya migranter och alla deras släktingar i en oändlig spiral.

Med tanke på dagens utspel från C och L om att bilda regering med MP är det stor risk att denna infekterade migrationspolitik får fortsätta precis som innan, men man kan inte ge hela världen amnesti för någon gång tar pengarna slut och bubblan spricker – kommer vi då att vara redo för konsekvenserna? Jag tror inte det.

https://politiken.dk/udland/art6760825/Assad-tilbyder-amnesti-til-desertører

assad

Annonser

3 reaktioner till “Ännu ett steg för att få flyktingar att återvända hem – Syrien ger desertörer och män som hållit sig undan från militärtjänsten amnesti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s