Sverige fortsätter brinna!

Samtidigt som Ulf Kristersson förbereder sig för att lämna en lägesrapport till talmannen om regeringsbildningen imorgon, fortsätter Sverige att brinna. För inte så länge sedan var det BBQ i Västra Frölunda med bilar som huvudrätt – en händelse som för övrigt fick stor internationell spridning och nu har två tonårstjejer bränt ned en skola i ett utsatt område i Uppsala samt känner sig stolta över sitt agerande. Om man ska tolka 14-åringens skrift på shapchat där hon skrev att hon blev hemkörd av en ”horpolis” och lite annat så låter det inte som att det var en vanlig Svensson som genomförde denna brutala vandalism. Men med tanke på hennes låga ålder lär hon inte bli straffad och jag finner det föga troligt att hennes vårdnadshavare kommer att punga ut med skadeståndet på 400.000 kr som dottern är skyldig, utan det lär blir vi skattebetalare som glatt får betala.

Tidigare idag rapporterades det om en gruppvåldtäkt som ska ha skett i helgen i Malmö där en omyndig flicka ska ha blivit våldtagen av tre unga killar. Samtidigt gick polisen ut med bilder på en annan våldtäktsman som man letar efter och där såg man klart och tydligt att det inte var någon med europeiskt utseende. Med all tydlighet fortsätter allt att peka på att vi importerar grov brottslighet, men ingen i maktställning vill kännas vid hur illa ställt det är med vårt land. Istället låter man det fortgå samtidigt som man verkar hoppas på ett mirakel.

Igår konstaterade jag ännu en gång att gränsen till Danmark är vidöppen eftersom man har personalbrist inom polisen och de få passkontrollanter som finns inte kan hålla koll på alla filer. Det är märkligt att man inte stänger den fil som ingen har koll på?!

På tal om polisen rapporterade media idag om en polis som blev misshandlad av ett ungdomsgäng på ett badhus och i slutet av förra veckan blev flera poliser dessutom attackerade av ett ungdomsgäng samt en polisman allvarligt skadad. Men detta är tydligen något som dagens poliser får räkna med som en överordnad uttryckte det.

Dagen är dock ännu inte över, så nu väntar vi bara på en skottlossning eller knivhuggning med dödlig utgång i Malmö eller Helsingborg så är vi i mål även denna dag.

Jag tror inte det har varit så tydligt tidigare att vi verkligen har polisbrist i det här landet. Kanske man kan börja hyra in poliser från andra länder för att hjälpa till precis som man gör med vårdpersonal? Något måste man i alla fall göra – att bara titta på som nu sker är väldigt farligt! Till slut kommer det att vara omöjligt att stävja och då råder till slut full anarki.

Är det någon som känner igen sitt land längre? Inte jag i alla fall. Det är verkligen illa på många håll just nu, men som tur var så är det inte så många som drabbas eller märker av det. De flesta bor trots allt i trygga villaområden eller naturskönt på landet. ”Lite bus har vi väl alltid haft…”

Om jag vore Ulf Kristersson skulle jag känna mig väldigt stressad just nu. Landet håller på att gå åt pipsvängen och i Rosenbad kan man inte ens enas om vem som ska ha makten – än mindre samtala med någon utanför ”kretsen” och försöka bygga broar som man förväntar sig av en tilltänkt statsminister.

Svensk media fortsätter för övrigt med sin Trump-mani precis som alla andra dagar. Häromdagen pratade jag med en bekant vars tonårsdotter hade sagt något mycket klarsynt när de såg på tv-nyheterna förra veckan: ”mamma, om det var Hilary Clinton som hade utsett Kavanaugh så hade det här aldrig kommit fram”.

Det inger ett visst hopp om framtiden när till och med unga människor ser parodin och hycklandet som sker mitt framför våra ögon vareviga dag. Kanske är vi den sista hjärntvättade generationen? Jag hoppas det!

brainwashed.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Sverige fortsätter brinna!

  1. Det lyser upp i höstmörkret.Fast vi är nog alla mer eller mindre drabbade av den ökande brottsligheten.Östatspack härjar på landet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s