Kvinnlig journalist mördad och våldtagen i Bulgarien – var möjlig EU-korruption på spåren!

Igår hittade man liket av den 30-åriga tv-profilen Viktoria Marinova i en park i byn Ruse i norra Bulgarien. Journalisten mördades genom att bli slagen i huvudet och kvävd – hon hade även utsatts för våldtäkt.

Marinova arbetade som undersökande journalist på en lokal tv-station och den senaste tiden hade hon grävt i en möjlig korruption i Europaparlamentet. Enligt polisen är det dock inte bevisat att mordet härrörde till hennes arbete.

Den regionala åklagaren har informerat om att flera av Viktoria Marinovas personliga ägodelar var borta – hennes mobiltelefon, bilnycklar, glasögon och några klädesplagg.

Kommittén för Beskydd av Journalister (CPJ) är chockerade över det barbariska dråpet. En av Marinovas kollegor på tv-stationen TVN beskriver journalisten som extremt disciplinerad, ambitiös och en person med extrem känsla för rättvisa. Hon efterlämnar ett barn.

Marinova arbetade på en av de mest populära tv-kanalerna nordöstra Bulgarien och är den tredje journalisten som blev mördad i ett EU-land under det senaste året. I oktober förra året blev en av Maltas mest kända undersökande journalister Daphne Caruana Galizia dödad i en bilbomb och i februari i år blev den slovakiske journalisten Jan Kuciak skjuten i sitt hem.

Rör det sig om tillfälligheter eller ett effektivt sätt att tysta obekväma röster som gräver i saker som bör förbli dolda? Jag tror personligen på det sistnämnda!

https://www.berlingske.dk/internationalt/kvindelig-tv-vaert-fundet-voldtaget-og-draebt-i-bulgarien

Marinova.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Kvinnlig journalist mördad och våldtagen i Bulgarien – var möjlig EU-korruption på spåren!

  1. Makten bär inte svärdet förgäves som det heter.Den som på allvar upplevs som ett hot röjs undan vare sig det är i Bulgarien eller i valfritt land.EU parlamentet är en diktatorisk organisation som inte tål insyn.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s