34 skolflickor i Indien misshandlades av pojkar och deras föräldrar!

Efter att 34 flickor blev våldsamt attackerade av en mobb efter att ha stått upp mot sexuella trakasserier i staten Bihar, går man
nu ut med en allmän varning i Indien för att skydda flickor som riskerar att utsättas för sexualbrott och våld inom statlig styrda institutioner.

Kasturba Gandhi Balika Vidyalaya är en internatskola för flickor och i lördags utspelade sig kaotiska scener efter att några flickor motsatt sig sexuella utfall och oanständiga meddelanden från en grupp pojkar.

En mobb som bestod av pojkarna och deras föräldrar kom senare till skolan där de misshandlade och skadade dussintals flickor i åldrarna 12 till 14 år.

Jagatpati Chaudhury, utbildningsansvarig i distriktet berättar:
-”Flickorna lekte inomhus när några pojkar kom in och försökte utsätta dem för sexuella trakasserier. Flickorna kämpade emot och det blev bråk. En mobb med pojkarna och deras föräldrar kom sedan till skolan och misshandlade flickorna, drog i deras kläder och slet av dem deras slöjor. Flickorna blev skadade, chockerade och traumatiserade samt kördes till sjukhus.

Polisen har gripit flera personer som har varit inblandade i händelsen. Tydligen brukar de lokala pojkarna klottra oanständiga förslag på skolans väggar och enligt lokal media så har flickorna på skolan blivit rutinmässigt trakasserade.

Skolan ifråga är speciell och regeringen står bakom den. Flickorna som går på skolan tillhör Indiens mest utsatta individer: de lägsta kasterna, religiösa minoriteter och utfattiga familjer.

Kritiken växer nu mot att man inte kan skydda flickorna tillräckligt.

Enligt organisationen Child Rights utsätts ett barn för sexuella övergrepp varje femtonde minut i Indien. Brotten mot minderåriga har ökat mer än 500% under det senaste årtiondet. År 2016 mottog polisen i Indien 38.947 rapporter om våldtäkt – jämfört med nästan 35.000 året innan.

https://www.aljazeera.com/news/2018/10/indian-schoolgirls-beaten-confronting-sexual-harassers-181008092409071.html

india

Annonser

3 reaktioner till “34 skolflickor i Indien misshandlades av pojkar och deras föräldrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s