Det är fritt fram för den som vill att ta sig in i Sverige!

Jag har idag varit i Köpenhamn på och haft mycket intressanta diskussioner med en bekant om skillnaden mellan dansk och svensk migrationspolitik samt så klart danskarnas syn på svenskar.

Vederbörande undrade vad som har hänt med Sverige som en gång i tiden hade politiker med råg i ryggen och jag hade svårt att förklara hur våra makthavare har låtit det gå så långt. Vi konstaterade vidare att Dansk Folkeparti har varit bra för Danmark och att de har stora likheter med Sverigedemokraternas, men precis som i Sverige finns det en sorts beröringsskräck och man erkänner inte öppet att man röstar på partiet. Han såg för övrigt väldigt förvånad ut när jag berättade att SD blivit utfrysta av övriga riksdagspartier trots att valresultatet gav vid hand att de blev landets tredje största parti.

En sak jag noterade var ett väldigt bra konstaterande, nämligen att vi ska hjälpa alla människor som är i behov av skydd, men om de vill leva här får de anpassa sig till vårt samhälle samt inte komma hit och ställa massor av krav. Sunt förnuft helt enkelt!

Tänka sig att jag befann mig i ett stort köpcentrum och där fanns så klart människor av alla etniciteter som sig bör i en huvudstad, men den stora skillnaden mot Sverige är i vanlig ordning att man inte ser några vandrande tält – enbart hijabs och faktiskt inte på en enda liten flicka. Det är dejligt!

På vägen hem nyss var det dags för den obligatoriska passkontrollen – trodde jag! Men han var bara tullare och undrade om jag hade något att deklarera, så jag visade inget pass. Som alltid var det en av tre brobizz-genomfarter som ingen kontrollerade (jag väljer alltid fel fil) och när jag frågade om det fick jag till svar att han inte hade hand om passkontrollen. Jag påpekade då att de inte har någon kontroll på vem som kommer in i landet, varpå han svarade att de inte kan göra mer med den lilla personal som står till förfogande.

Nu har jag åkt över bron på dagtid flera gånger det senaste året och nu alltså även kvällstid, med samma resultat – en undermålig gränskontroll. Så varje gång regeringen säger att man har en fungerande gränskontroll så vet ni att de ljuger! Det är fortfarande fri lejd in i landet. Fritt fram för människosmugglare, jihadister och grovt kriminella att komma och gå som de vill, precis som man gjort det senaste decenniet!

Sedan tror jag att det kvittar om statsministern heter Stefan Löfven eller Ulf Kristersson, den nödvändiga förändringen är nämligen inte i sikte den här mandatperioden heller – det kommer Annie Lööf att se till!

downloadfile

Annonser

4 reaktioner till “Det är fritt fram för den som vill att ta sig in i Sverige!

  1. Halva östeuropa är sannolikt uppbyggt av stöldgods från Sverige och samtidigt deklarerar Polen att de har den högsta bnp-tillväxten i Europa.Tro fan det.Nu gäller det att fästa postlådan av koppar ordentligt för tjuvar från öst har tagit sig i landet.Lyxbilar och entrepenadmaskiner är förmodligen redan på Polenfärjan.De dumme svenska politikerna.

    Gillad av 1 person

  2. Du har helt rätt, den så kallade gränskontrollen som finns på papper är en parodi.
    Vägarna in till Sverige är i stort vidöppna, så välkomna in alla smugglare, terrorister, mm.
    Rebloggar detta på micaelsblogspot

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s