Poliser överbemannade av ungdomsgäng i Skövde!

Flera tidningar skriver nu på morgonen om hur en polis misshandlades svårt av ett ungdomsgäng i Skövde igår kväll och nu vårdas på sjukhus för sina skador. Hans kollega skadades också när han försökte lugna gänget. Ytterligare en polispatrull skickades till platsen, men även dessa blev attackerade och det är först när ännu fler polispatruller anländer som man får ordning på torpet.

Är inte detta bevis på att polisen saknar befogenheter så vet jag inte vad som krävs för att våra makthavare skall förstå att det är dags att ingripa nu!
1. Höj polisernas löner.
2. Ge poliserna rätt befogenheter.
3. Tillsätt fler och rätt resurser.

Det här får mig att tänka på en händelse i fredags som utspelades utanför min arbetsplats, där två poliser under en halvtimmes tid pratade med några suspekta personer i ett gathörn. Det som var uppseendeväckande var att de två polismännen såg så unga och sårbara ut. Förmodligen nyutexaminerade rookies som knappt hunnit bli torra bakom öronen var min första tanke följt av en oro över om de skulle klara av att övermanna sin motståndare om de blev attackerade.

Det är inget litet problem att så många kompetenta och erfarna poliser har lämnat yrket under de senaste åren. Otryggheten har aldrig varit högre i Sverige, det visar många undersökningar som har gjorts det senaste året. Polisens handfallenhet är en orsak samt att polisen helt tappat kontrollen över brottsligheten i landet. Ringer man polisen så finns det två alternativ – de kommer inte alls för att de har mer prioriterade ärenden eller de kommer, men klarar inte av att hantera ärendet eftersom man inte får bruka våld – alternativt om det handlar om no-go-zoner så vågar man inte gå in på grund av den höga risken att bli attackerade.

Även om svenska poliser bär på såväl tjänstevapen som batong och kanske tårgas, så har de indirekt bakbundna händer och får inte agera. Hade händelsen i Skövde inträffat i ett annat land så är jag övertygad om att de inte hade behövt kalla på förstärkning. Bjuda på korv med bröd samt klappa ligister och grovt kriminella medhårs med silkesvantar är den väl beprövade svenska modellen!

Inför både det förra valet och likväl årets val har sjuklövern lovat både fler poliser och fler sjuksköterskor, såväl som rätt resurser och ökat ekonomiskt stöd – ändå fortsätter båda dessa sektorer att blöda ymnigt samtidigt som personalen flyr som råttor på ett sjunkande skepp. Men nu händer det – nu kommer de där pengarna och resurserna som vi väntat så länge på samt en ny briljant ledning… NOT!

Hela världen skrattar åt Sverige av många orsaker och vi är ett skräckexempel inom många genrer. Dessvärre tror jag att även poliskollegor i andra länder tycker att hela polisorganisationen i Sverige är fullkomligt patetisk!

Sverige har dock så många problem som tynger Moder Sveas axlar att det polisiära misslyckandet bara blir ett i mängden och vem vet när någon kommer att sätta luppen på rättsväsendet och reda upp denna katastrofala organisation som bland annat Dan Eliasson hjälpt till att demolera? Det är verkligen ingen understatement att anarkin står för dörren, redo att tränga sig in!

https://www.dn.se/…/sveri…/polis-misshandlad-av-ungdomsgang/

anarki

Annonser

10 reaktioner till “Poliser överbemannade av ungdomsgäng i Skövde!

 1. Den svenska polisen är ett skämt.Här på granntomten stod för nåt år sedan en husvagn som under natten parkerats.Jag kikade in och såg att den var full med cyklar,storbildstv,dyra grillar med mera.Jag försökte ringa polisen men efter att ha väntat i minst tjugo minuter och efter omkopplingar utan att ha kommit fram tröttnade jag.
  Efter ett tag kom en bil med eu-migranter i och kopplade och åkte iväg.
  En annan gång såg jag två stycken poliser,killen var lång och stabil men tjejen nådde knappt upp till hans midja.Hon sprang och fnissade och hade sig som ett litet barn.Snacka om att man tappar respekten.Jag är säker på att de många dödsskjutningarna som numera sker av polis hade kunnat undvikas ifall det funnes högre krav fysiska krav för att få bli polis.En fnissande pistolbeväpnad,1,55 lång polishen är ju ett riktigt skämt.Idiotsverige!

  Gillad av 1 person

 2. Håller med dig om att vi har en hel poliskår som inte vet riktigt hur dom skall göra med alla kriminella, allt från småbus, yrkeskriminella, mördare mm, som leker tjuv och polis.
  Jag har många berättelser från Landskrona, allt från skjutningar, som av någon konstig anledning inte går att läsa om i media.Till öppen ” handel ” med skottsäkra västar, helt öppet på dagtid.
  Många ringer polisen, men om dom kommer, så kommer dom försent. Allt bus är borta på något mystiskt sätt inom två minuter.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 3. Jag minns Göteborgskravallerna mycket väl och speciellt när en synnerligen trängd polismanm drog sitt tjänstevapen och sköt en AFA-vandal som skadades svårt.

  Men han överlevde. Och det är emot ett sådant tufft klimat vi snart kommer hamna

  Personer inom polis, brandkår, ambulanser, åklagarmyndigheter, kriminalvård och övriga tjänstemän inom rättsapparaten har sedan långt tillbaka i tiden varit fredade, alltså att man inte ger sig på eller hotar dem.

  Det är en helig regel som de flesta kriminella personer känner till och lever efter. Men de senaste åren så har det kommit många nya människor till Sverige.

  Och de har inte denna mer fredliga inställning, vilket alltså kommer leda till fler och fler situationer där poliser kommer skjuta verkanseld.

  Gillad av 1 person

   1. Exakt, polisyrket det har också blivit skamfilat genom åren och den berömda kårandan som poliskåren hade förr, ja den är idag som helt bortblåst. Dessa nyanländas syn på lag och ordning och på svensk polis, ja det blir man mörkrädd av att tänka på. Bilbränderna i Frölunda för en månad sedan, den aktionen visade på förakt, ingen rädsla och blev som en spottloska rakt i poliskårens ansikte. De är inte rädd på något sätt och vis att åka fast, de vet att ingen ändå vågar vittna. Sen de många skjutningarna och morden i Malmö visar också på en skrämmande attityd! Hemska tider vi lever i!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s