INBLICK OCH UTBLICK

Nu när Ulf Kristersson (M) har två veckor på sig att sy ihop en kompatibel regering som han sedan ska presentera för talmannen, försöker media ändå hålla intresset vid liv genom att blåsa upp stora rubriker av saker som egentligen är irrelevanta.

Aftonbladet slår till exempel på stora trumman genom att skrika ut rubriker om att JIMMIE ÅKESSON (SD) kan tänka sig att avgå om Kristersson ber honom. Läser man i artikeln så är det en intervju med Åkesson, där han i förbifarten indikerar att han kanske, om partiet ber honom, skulle kunna ställa sin plats som partiledare till förfogande. Men han säger samtidigt att det inte blir någon större skillnad på hur partiet behandlas även om det sitter andra personer i partitoppen. Således en höna av en fjäder i vanlig ordning.

I SvD skriver man om en SIFO-UNDERSÖKNING som visar hur resultatet blir om det skulle bli nyval – ungefär som om cirka ett tusen personer kan påvisa hur hela svenska folket resonerar. Man påstår i alla fall att det är fortsatt låst läge även om det blir ett nyval, eftersom människor inte ämnar rösta annorlunda. Detta tar jag med en nypa salt, eftersom en undersökning som Expressen gjorde häromdagen visade att många som röstat på Alliansen nu ångrar sig. Det känns lite som att man vill påverka folket att inte trycka på om nyval, eftersom man är rädd för att resultatet inte ska bli det önskvärda.

Blickar vi utanför landets gränser så är TRUMP som vanligt på tapeten och idag har han uttalat sig om Saudiarabien och gett sitt stöd till den saudiske kungen, såväl som ironiserat över EU:s president Jean-Claude Juncker.

I övrigt är fotbollsspelaren RONALDO aktuell i många tidningar tack vare att han är anklagad för en våldtäkt som ska ha skett år 2009,som ett led i #Metoo, något han dock förnekar å det bestämdaste.

En av FRANKRIKES mest eftersökta män, den väpnade rånaren Rédoine Faid rapporteras nu ha blivit anhållen. Han flydde från ett fängelse i en helikopter i juli och har sedan dess varit försvunnen. Nu är dock tiden i frihet över för 46-åringen, som försökte gömma sig under en burka, men hans gångstil avslöjade honom. Polisen fick tag i honom i onsdags i en lägenhet i Creil, norr om Paris, där han växte upp som liten.

I EGYPTEN rapporterar man om att en pojke i 10-årsåldern har mördats efter att ha värjt sig mot sexuella trakasserier från sin kamrat. Pojken, Youssef Hamada Jebril, som försvann i torsdags förra veckan, hittades död och dumpad i ett övergivet område två dygn senare. Enligt obduktionsrapporten blev pojken dödad samma dag som han försvann. Det fanns skärsår i hans nacke, på bålen och andra områden på hans kropp. Polisutredningen visar att förövaren var Yossefs 16-åriga kamrat, Abdelrahman M. A, som hade tagit sin vän till det övergivna området och försökt utföra sexuella övergrepp på honom. När Yossef gjorde motstånd och hotade med att berätta vad som hade hänt, så dödade Abdelrahman honom med en kniv. Enligt inrikesdepartementet har Abdelrahman erkänt brotten och visat polisen var brottet begicks.

Jag har från och till skrivit mycket om Jemenkriget, där HOUTHIREBELLERNA spelar en central roll. Nu rapporteras det om en man som öppet kritiserade terrorgruppens agerande via en videoinspelning på sin Facebooksida. Medlemmar från Houthirebellerna ska efteråt ha sökt upp mannen och skjutit mannen i foten, vartefter de tog honom med sig till en okänd plats där han torterades. De använde även en nål och injicerade ett medel som ledde till att han paralyserades och hans vitala kroppsfunktioner slogs ut. Han avled senare på sjukhus.

I ENGLAND har man avslöjat ett fall av modernt slaveri, efter att man hittat en 58-årig brittisk man som tros ha levt i ett litet skjul i 40 år, norr om Carlisle i Cumbria. Skjulet innehöll bara en stol och en enkel sänganordning. En 79-årig man har arresterats misstänkt för modernt slaveri och offret har förts till sjukhus, där han kommer att utredas av särskilda traumaspecialister. När man hittade mannen var han som en kanin i strålkastarljus och verkade väldigt förvirrad. Det fanns ingen värme i skjulet och det var kallt. Mannen misstänks ha tvingats att arbeta utan lön sedan han var 16 eller 17 år gammal och det är oklart om han har försökt fly under dessa 40 år. Enligt polisen är det här fallet unikt och man har aldrig tidigare stött på någon som har varit instängd så länge och utnyttjats som slav.

https://politiken.dk/…/Trump-fornærmer-ydmyger-og-ringeagte…

https://www.welt.de/…/Handelsstreit-Donald-Trump-parodiert-…

https://www.theguardian.com/…/cristiano-ronaldo-deny-rape-a…

https://www.berlingske.dk/…/berygtet-roever-fanget-i-frankr…

https://english.alarabiya.net/…/Egyptian-boy-killed-after-r…

https://english.alarabiya.net/…/This-man-criticized-Houthis…

https://www.theguardian.com/…/rescued-slave-thought-to-have…

nyheter

4 reaktioner till “INBLICK OCH UTBLICK

  1. Sverige har fått sin första SD-borgmästare.Det skall bli intressant att se hur det kommer att utveckla sig.
    Farliga kvinnor-nu skall Ronaldo pungslås,här vore det bättre med ett punglås tror jag:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s